• Få siden læst op
  • Udskriv
 

Køkkenet på Egegården

På denne side kan du læse om maden vi serverer til centrets 129 beboere. Når du bor på et seniorcenter får du mulighed for at til- og fravælge forskellige ydelser, blandt andet kosten. Dette gør du på aftaleskemaet som du får udleveret ved indflytningen.

Udover at lave mad til beboerne laver vi også mad til pensionistcaféen.

Banner_47x56

Kosten
Maden vi producerer er fortrinsvis god gammeldags dansk mad, specielt målrettet vores beboere. Det betyder, at den kost vi serverer, er meget energi tæt. Vi producerer selvfølgelig også diætkost hvis der er behov for dette, det kan f.eks. være fedtfattig, sukkerfri, tyggevenlig kost med mere, alt efter behovet hos den enkelte beboer. Vi tilpasser behovet til den enkelt beboer
 
Morgenmad
Til morgenmad serverer vi f.eks.: Friskt franskbrød eller grahamsbrød, rugbrød, (på weekends og helligdage: rundstykker og kryddere), smør, alm. skæreost, danablue, brie, marmelade, pålægschokolade, forskellige mælkeprodukter, forskellige surmælksprodukter, havregryn, cornflakes, øllebrød, havregrød samt kaffe og te.
 
Frokost
Til frokost tilbyder vi rugbrød og franskbrød med forskelligt pålæg. Altid mindst 6 forskellige slags pålæg.
 
Eftermiddag
Om eftermiddagen serverer vi kaffe/te med brød eller kage
 
Aftensmad
Til aften serverer vi varm mad. Altid 2 retter. Se menuplan

Mellemmåltid
Ved behov serveres småkager, kiks, kage, sandwich eller andet.
 
Drikkevarer
Vi tilbyder: kaffe, te, mælk, juice. Ved særlige behov serveres forskellige former for tilskudsdrikke (ernæringsprodukter).

Personalet
Til at lave maden og sammensætte kosten er der ansat økonomaer, ernæringsassistenter, kokke og køkkenmedhjælpere. Køkkenpersonalet sætter en ære i at tilberede kosten fra bunden, hvor det er muligt og vi forsøger, så hvidt det er muligt at tage individuelle hensyn til den enkelte.

Ernæringspolitikken
Social- og Sundhedsudvalget i Gladsaxe Kommune vedtog på deres møde 11. februar 2010 en ernæringspolitik på ældreområdet, gældende for 2010-2013.

Ernæringspolitikken i kommunen tager udgangspunkt i, at borgerne er tilfredse med maden, og den samtidig er sund, nærende og tilpasset den enkelte borger.

Ernæringspolitik for ældre 2010-2013 (PDF)
 

Af: sofaaj
Senest opdateret: 13-08-2014

Kontakt

Egegårdens køkken

Åbningstider

Mandag-fredag:
11.00-13.30
Lørdag-søndag:
11.00-13.00

Telefontider

Mandag-fredag:
08.00-14.00