Nyheder om sundhed og forebyggelse


Er du pårørende til en, der drikker for meget eller bruger stoff er, og er du over 18 år? Så har Rusmiddelcentret et kursus over to halve dage, hvor du kan få hjælp.

I forbindelse med Influenzavaccinationsdagene kan du møde Forebyggelsescentret og få et mini sundhedstjek 1., 3. og 6. oktober.

Fra 11. august ophørte sundhedsplejerskernes faste telefontid kl. 12.30-13.30. Fremover kan du ringe til den enkelte sundhedsplejerske på hendes mobiltelefon.

I løbet af juli modtager alle danskere et nyt gult sundhedskort. Det sker fordi, det gule sundhedskort fra 1. august ikke længere dækker uden for Danmark. Husk derfor at bestille det blå EU-sygesikringskort, hvis du skal ud at rejse efter 1. august.

Hvert år sker der alt for mange drukneulykker ved de danske strande. Følg de fem baderåd og se, hvordan du forholder dig ved revlehuller.

I uge 24 bliver den årlige Mens Health Week afviklet over hele landet. I Gladsaxe har Forebyggelsescentret arrangeret en række spændende aktiviteter for Gladsaxes mænd.

Onsdag 28. maj kl.16-18.30 er der debatmøde om Gladsaxes kommende sundhedspolitik. Alle er velkomne.

Et nyt forskningsprojekt i Gladsaxe og tre nabokommuner skal bane vejen for en mere fleksibel genoptræning af hofte- og knæpatienter.

Siden 2010 er antallet af rygere faldet, og færre drikker mere end Sundhedsstyrelsen anbefaler. Det fremgår af en stor spørgeskemaundersøgelse i Region Hovedstaden, hvor 2.450 Gladsaxeborgere har deltaget. På trods af færre rygere i Gladsaxe er der flere rygere her, end gennemsnittet i regionen.

De Frivilliges Hus i Gladsaxe er gået sammen med Frivilligcenter & Selvhjælp Lyngby-Taarbæk i et nyt projekt finansieret af Socialstyrelsen, der skal hjælpe tidligere stofmisbrugere til at holde fast i stoffrihed.

Ny gruppe for pårørende har set dagens lys. I pårørendegruppen får man både ny viden om hjerneskader, svar på spørgsmål og man kan udveksle erfaringer med andre pårørende.

Som det første misbrugscenter i Danmark har Gladsaxe Kommunes Rusmiddelcenter implementeret Fælles Medicinkort (FMK). Det vil forbedre kvaliteten i den daglige behandling af alkohol- og stofmisbrugere.

Fra 1. januar 2014 ændrer Region Hovedstaden akuthjælpen. Se hvad det betyder for dig.

Hvordan går det egentlig med vores sundhed? Det skal en ny, national undersøgelse af trivsel og sundhed blandt borgere i Region Hovedstadens 29 kommuner vise. Resultaterne vil Gladsaxe Kommune bruge til at planlægge fremtidige tilbud om forebyggelse og behandling.

Gladsaxe Tandpleje sender dvd’er til alle kommunens 10-årige, der viser dem, hvordan de skal børste deres tænder korrekt.
Af:
Senest opdateret: 09-03-2012

Kontakt

Sundhed og Frivillighed

Åbningstider

Mandag-fredag:
10.00-14.00

Telefontider

Mandag-fredag:
09.00-14.00