KOL-rehabilitering

KOL-rehabilitering er et gratis trænings- og undervisningsforløb på hold tre gange om ugen i syv uger. Du skal henvende dig til din praktiserende læge, hvis du er interesseret.

Hvis du har åndenød, kraftig vedvarende hoste eller hyppigere lungebetændelser, kan tilbuddet om KOL-rehabilitering være noget for dig.

På kurset får du viden, støtte og vejledning i forhold til at få hverdagen til at fungere bedst muligt med KOL. Rehabiliteringen består af træning og kursus hvor du bliver en del af et hold. Undervisningsteamet består af fysioterapeuter, sygeplejerske, ergoterapeut og diætist.

Når KOL-sygeplejersken  har modtaget en henvisning fra din læge eller læge fra hospital ringer hun dig op for en afklarende samtale. Du bliver informeret om kursusforløbet og I taler om dine behov til kurset, og hvad du skal yde for at opnå den bedste udvikling for dig, som f.eks. kan være et rygestopkursus.

Din træning bliver individuelt tilrettelagt sammen med en fysioterapeut.

Kurset tager fat på emner, der vedrører:

  • Sygdommens årsager, karakter og behandling
  • Åndedrætsteknikker
  • Træningsprincipper og –metoder
  • Daglige aktiviteter
  • Mad og KOL.

HVOR OG HVORNÅR?

Træningen foregår på Træningscenter Gladsaxe i Søborg og forløber over syv uger med fremmøde tre gange om ugen.

Kurset foregår i Forebyggelsescentret i Søborg og forløber over seks uger med fremmøde én gang om ugen.

Din læge skal henvise dig til Gladsaxe Kommunes KOL-rehabilitering.

Kontakt person i Gladsaxe Kommune: KOL-sygeplejerske Tine Hartmann Christensen. Har du spørgsmål til tilbuddet, er du velkommen til at kontakte mig  på telefon 39 57 57 54 eller på mail kol@gladsaxe.dk

KOL