Lær at tackle job og sygdom

Lær at tackle job og sygdom er et praktisk kursus, hvor du bliver præsenteret for en række redskaber, der kan hjælpe dig med at mestre et arbejdsliv på trods af langvarig sygdom.

Lær at tackle job og sygdom

Deltagere på kurset oplever ofte, at de på grund af kurset føler sig bedre i stand til at klare et arbejde på trods af sygdom og tale med en arbejdsgiver samt til at håndtere deres symptomer.

Kurset er for dig, der har en langvarig lidelse, og som ønsker redskaber til at kunne håndtere arbejde trods sygdom. Der deltager folk med forskellige diagnoser og symptomer, men det er ofte de samme bekymringer og problemer, man oplever uanset sygdom. Der er typisk omkring 12 deltagere på holdet. Du skal være minimum 18 år for at kunne deltage og kunne tale og forstå dansk.

På kurset vil du arbejde med konkrete øvelser, redskaber og teknikker, som er aktuelle for dit liv og din situation. Det kan hjælpe dig til at skabe nye, gode vaner, der får dit liv i den retning du ønsker. Det er for eksempel:

  • En ny arbejdsidentitet
  • Pacing – balance mellem aktivitet og hvile
  • Håndtering af stress
  • Kommunikation med familie og venner
  • Muskelafspænding
  • Dialog med kollegaer, jobcenter og arbejdsgiver
  • Problemløsning
  • At sætte sig mål – og nå dem

Underviserne er uddannet via Komiteen for Sundhedsoplysning og har enten selv en kronisk eller langvarig sygdom, eller er pårørende til én der har.

Yderligere information vedrørende kurset findes på Patientuddannelse.info.

Det er vigtigt, at du deltager i en introduktion, inden du melder dig til et kursus. Introduktionsarrangementet varer ca. en time. Du kan tilmelde dig kurset ved introduktionen.

Hvor og hvornår

Hvor: Forebyggelsescentret Søborg Hovedgade 200, 2860 Søborg

Hvornår: Der starter løbende kurser, kontakt os og hør nærmere. Kurset varer seks uger med undervisning 2½ time om ugen.

Kontakt: laerat@gladsaxe.dk eller telefon til forebyggelsescentret 39 57 57 57, mandag-torsdag kl. 10.00-14.00 og fredag kl. 10.00-12.00.

 

Kronisk sygdom