Ole fra Jazzklubben

De seneste seks år har jeg været tilknyttet Gladsaxe Jazzklub – fra foreningens spædeste start.

Koncerter for store og små

Jazzklubben holder til i Gladsaxes kulturhus ”Telefonfabrikken”, og afholder hér ca. 15 indendørs koncerter om året. Derudover afholder klubben udendørs koncerter i Gladsaxe, gennemfører en årlig jazzweekend på kro, arrangerer rejse til New Orleans, afholder jazzarrangementer for børn og deres voksne, gennemfører særarrangementer med andre foreninger, kommunale organisationer, boligafdelinger etc. Jazzklubben har i dag over 350 medlemmer.

Det frivillige arbejde går i blodet

Har man først fået det frivillige arbejde i ”blodet”, så bliver man på en måde afhængig. Abstinenserne indfinder sig hurtigt. Det frivillige engagement har gennem mange år ført mig til en del forskellige arenaer – med mange interessante bekendtskaber til følge.

Det begyndte i egne børns vuggestue

Det første frivillige tilhørsforhold blev forankret i forældrearbejdet i egne børns vuggestue – senere blev det fulgt af engagementer i børnehave, fritidsordning, skolebestyrelse, teaterforening, fodboldklub, kulturhus m.m.
Det ansporende ved det frivillige arbejde har fra begyndelsen været at skabe et meningsfyldt virke i et arbejdende fællesskab med andre. Nærhed og solidaritet er nøgleord i den forbindelse.

Årtier er gået med frivilligt arbejde

Årtier er der efterhånden gået med frivilligt arbejde i ens liv – ikke ét af disse år har været spildt. At gøre en forskel er uden tvivl en væsentlig drivkraft i det frivillige arbejde. Det at kunne få opbakning til, få lov til, blive understøttet undervejs, få anerkendende nik og skulderklap er guld værd for frivillige arbejdere. Værdsættelse og udvist interesse vil kunne fastholde ”en frivillig” i årevis.

Frivilligt kulturarbejde trives godt

Det er min personlige oplevelse, at det frivillige kulturarbejde trives godt i Gladsaxe Kommune. Den nye kulturpolitik anviser ønskelige nye stier at betræde – og det gør vi gerne som frivillige. Når vi så gør det, så vil vi undervejs uden tvivl finde andre interessante kulturudfordringer og potentialer for vores medlemmer i foreningen. Det er jo i grunden ikke så ringe.

Louise fra møbelgenbrug

Louise arbejdede i en møbelgenbrugsbutik, da hun var arbejdsløs. Det gav hende en masse nye bekendtskaber.

Louise fra møbelgenbrug

Kirsten fra tøj-genbrug

Læs om Kirstens oplevelser med at arbejde frivilligt i en af Folkekirkens Nødhjælp genbrugstøj-butikker.

Kirsten fra Tøj-genbrug