Mød de frivillige fra kampagnen - Vil du være med?

Vil du være med … til at lave fest i gaden?

Jimmi er 37 år gammel og arbejder til dagligt som Souschef i Fona. Han har taget initiativ til Mørkhøj Byfest, en slags stor familie-havefest med boder, livemusik og underholdning for børn.
”Jeg ville gerne være med til at gøre en masse mennesker glade og styrke sammenholdet i byen sammen med de andre frivillige. Det eneste det har kostet mig er den tid jeg bruger på det”, siger Jimmi.

Hvis du har en god idé til et arrangement, så læs mere her.

Vil du være med … til at hjælpe en ung på vej?

Annatina er 45 år gammel, og læser til dagligt pædagogisk filosofi på DPU. Hun er mentor for unge der har brug for hjælp til lektierne, til at blive færdig med deres uddannelse, eller bare et andet menneske at snakke med.
”Ethvert menneske der har lidt overskud har også pligt til at hjælpe andre. Og det gør mig glad, når en af ’mine’ unge fuldfører deres uddannelse eller finder ud af at de kan selv”, siger Annatina.

Hvis du også har fået lyst til at hjælpe en ung på vej, kan du læse mere om mentorordningen her.

Vil du være med … til at skabe fællesskaber?

Mette er 31 år gammel og arbejder til dagligt som kommunikationskonsulent i Frelsens Hær. Hun har taget initiativ til Familiecafé Søborg, en madcafé for travle børnefamilier og andre der har lyst til hyggeligt samvær over et måltid mad.
”Der er et dejligt nærvær omkring maden i caféen. Børnene skal ikke placeres foran fjernsynet og de travle forældre får et fælles frirum. Det er blevet en dag om ugen, alle glæder sig til”, siger Mette.

Læs mere om madcaféen på facebook - søg på familiecafé Søborg.

Vil du være med … til at få noget til at gro?

Anne og Elisabetta bruger en stor del af deres fritid i Værebro Nyttehaveklub. De er begge 52 år og har boet i Værebro i henholdsvis et og seksten år. I deres nyttehaver dyrker de blomster og grøntsager, og nyttehaverne har skabt kontakter og snak henover bedene.
”Der er folk med fra hele verden, kvinder og mænd, børn, unge og gamle”, siger Anne. ”Jeg har lært mine naboer at kende i klubben. Nu taler vi sammen, også om vores forskelle”, siger Elisabetta.

Hvis du vil være medlem af Værebro Nyttehaveklubs på Facebook - søger du på Værebro Nyttehaveklub.

Vil du være med … til at skabe netværk?

Steen er 57 år gammel og stationsleder i Falck. Han har været med til at starte et virksomhedsnetværk der skaffer fritidsjobs til unge, og så har han selv 16 årige Mia i fritidsjob.
”Mia er blevet meget mere selvstændig og moden. Hun lærer at være på en arbejdsplads, at få nogle mål, og så viser alle undersøgelser, at så kommer man også videre i uddannelse og job. Vi gør det for at få lavet et stykke arbejde, men også for at biddrage socialt”, siger Steen.

Virksomhedsnetværket for Unges Vej ind i Arbejdslivet har udarbejdet en pjece, som du kan læse her.

Hvis du vil vide mere kan du også kontakte Steen på smn@falck.dk eller mobil 40503021.

Vil du være med … til at knække koden?

Erik og Kirsten er frivillige IT-hjælperepå IT-caféen på Mørkhøj Bibliotek. Erik er 64, og er til daglig buschauffør. Kirsten er uddannet socialrådgiver, og ville gerne have noget at lave, da hun gik på efterløn. De hjælper beboerne i Mørkhøj med alt fra computervirusser og oprydning på harddisken til at hente spil på iPaden.
”Jeg er selvlært, og gør derfor meget ud af at sige at der ikke findes nogle dumme spørgsmål”, siger Erik. ”Det er en slags blanding af at man har det sjovt, mens man gør noget godt”, siger Kirsten.

Har du også fået mod på at hjælpe andre med IT? Så kan du finde flere informationer her.

Vil du være med... til at gribe bolden?

Luca er 13 år gammel og ungetræner, eller hjælpetræner som han kalder sig selv. Han spiller til dagligt på U15-holdet i Bagsværd Boldklub. Som ungetræner hjælper han med at træne Bagsværds U10, U11 og U12-piger. Luca opfordrer også andre til at blive ungetrænere, både på grund af det sociale og det sportslige. 
"Man kan altid komme ned og prøve, for det er rigtigt fedt at lære fra sig", siger Luca.

Læs mere om Bagsværd Boldklub her.

Vil du være med … til integration på hjul?

Ingrid er 87 år gammel og pensionist. Sammen med fire andre trænere underviser hun kvinder fra Pakistan, Indien, Tyrkiet, Marokko og Afghanistan i at cykle og begå sig i trafikken.

”Kvinderne får en frihed til at komme rundt når de har lært at cykle. De bliver så glade, når de pludseligt kan, og deres glæde smitter af på mig. For en lille indsats får jeg meget igen, ikke mindst i fællesskabet med de andre trænere”, siger Ingrid.

Vil du være med … til at skabe sammenhold?

Jannick er 21 år gammel og er til dagligt i praktik som kok. Han er frivillig i ’Ung til Ung’, et netværk af unge frivillige der laver aktiviteter som skaber sammenhold og kammeratskab for jævnaldrende i Høje Gladsaxe-området.

”Vi er forbilleder for de unge, og de lytter til os. Vi har været med til at skabe et bedre fællesskab i Høje Gladsaxe, også mellem unge og gamle. Og jeg er også selv blevet mere voksen af at være i ’Ung til Ung’, det har fået mig videre i livet”, siger Jannick.

Vil du vide mere om 'Ung til Ung' kan du komme i kontakt via netværkets facebookside - Søg på Ung til Ung HG.