April

April bringer foråret med sig, som også betyder, at vi skal ud i haven igen. Jorden skal vendes, og der skal gøres klar til såning.

I denne måned tilbyder grønt IDÉcenter derfor aktiviteter som:

Kurser i Giftfri Have. Kurset er for alle, der har lyst til at dyrke haven uden brug af kunstgødning og sprøjtegifte og gerne vil have et godt resultat ud af havearbejdet og se dyrelivet udfolde sig. Alle kan deltage, det kræver ingen forudsætninger andet end lysten til at være med.

Grøn dag på Genbrugsstationen: Her informerer grønt IDÉcenter bl.a. om, hvordan en kompostbeholder fungerer, og hvordan den omdanner bioaffald til nærrig, som du kan gøde din have med. Til arrangementet deler vi også kompostorme ud, så du kan få gang i din kompost, hvis den er gået i stå hen over vinteren.

Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling: Danmarks Naturfredningsforening holder hvert år en affaldsindsamlingsdag i april måned. Grønt IDÉcenter støtter nogen år op om dette arrangement.

----------------------------------

2019

Gratis kursus i økologisk havebrug

I Bibliografen (Bagsværd Hovedgade 116, 2880 Bagsværd) fra kl. 19-21.30

Den 2., 9., 23. og 30. april 2019. Det er et sammenhængende forløb, så det er meningen, at man deltager i alle kursusgange.

Kursusindhold og program
Kurset er for alle, der har lyst til at dyrke haven uden brug af kunstgødning og sprøjtegifte, gerne vil have et godt resultat ud af havearbejdet og se dyrelivet udfolde sig. Alle kan deltage, det kræver ingen forudsætninger andet end lysten til at være med.

Jens Juhl har mere end 20 års praktisk og teoretisk erfaring med økologisk havebrug, og er sammen med Sølva Falgren forfatter til bogen: ”Økologisk have – selvforsyning til husbehov” Udgivet april 2011 og ”Økohøns – selvforsyning til husbehov” udgivet april 2012 og ”Året rundt i økohaven” fra 2014. Jesper B. Larsen er grøn guide i Gladsaxe, biolog og arbejder meget med biologisk mangfoldighed, klimaspørgsmål og andre forhold vedrørende bæredygtighed

Tirsdag den 2. april
Introduktion til principper om økologisk gødning og jordforbedring

Tirsdag 9. april
Den økologiske køkkenhave

Tirsdag 23. april
Biologisk mangfoldighed - Lær om, hvordan du får det rigeste fugle- og dyreliv i din have

Tirsdag 30. april
Året rundt i økohaven

Tilmelding er nødvendig! Der er som regel stor interesse for kurset, så skynd dig, hvis du vil have en plads. Senest 27. marts.

 Jens Juhl med nogen af sine afgrøder.

 

Kom til Grøn Dag på Genbrugsstationen 

Grøn Dag på Genbrugsstationen, Turbinevej 10, søndag 28. april fra kl. 9.00 til 14.00

Tag børnene med på genbrugsstationen og lad dem lede efter insekter i haveaffaldet sammen emd vores naturguider, mens du selv hører om den nye indsamlingsordning for madaffald, om hvordan du får godt gang i komposten i din have eller om, hvordan du dyrker din have økologisk og uden gift. 

Der bliver serveret frisk lækker kaffe og muffins så længe lager haves. Og der er god mulighed for at vinde flotte haveredskaber, hvis du deltager i dagens quiz.
 

  • Hør om indsamlingen af madaffald i villaer og rækkehuse, og hvordan du reducerer madspild

  • Hør om, hvordan du dyrker din have uden gift og få grøntgødningsfrø og vilde blomsterfrø med hjem.

  • For børnene: Lav din egen insektsuger og se hvad der gemmer sig nede i haveaffaldet. Lær også hvordan du laver et insekthotel

  • Deltag i miljøkonkurrencen og vind lækre ting til haven.

  • Hør om, hvordan du komposterer dit haveaffald

  • Få gratis orm til din kompost

 

Dagen arrangeres af Miljøafdelingen i Gladsaxe Kommune i samarbejde med grønt IDÉcenter, den grønne guide og frivillige fra foreningen Lokal Agenda 21.

 

Aktiviteter og arrangementer