Juni

I juni måned begynder varmen af komme til Danmark, og afgrøderne begynder at vokse fint i haven. Grønt IDÉcenter har ingen faste aktiviteter i denne måned, men du er velkommen til at komme forbi og for eksempel få gode råd til, hvordan du dyrker afgrøder i en Giftfri have  og hvordan man får gang i have-komposteringen.

2019
 

Lørdag 1.6.

Hovedbiblioteket holder klimadag og grønt IDÉcenter deltager med forskellige aktiviteter. Læs mere om klimaarrangementet.

Lørdag 15.6.

kl. 14-17 i Smør- og Fedtmosen

Tag med på sanketur - og find spiselige planter i Gladsaxes naturområder

I Gladsaxe Kommunes naturområder er der masser af muligheder for at finde vilde, spiselige planter. Udvalget skifter med årstiderne, og varierer fra sted til sted, men generelt kan det siges, at det både er sundt, billigt og bæredygtigt at plukke sine råvarer i naturen (også kaldet at ”sanke”). Udover diverse vilde frugter, svampe og bær, kan der plukkes alt fra mjødurt og døvnælder til vild merian og løgkarse – mulighederne er uanede, når blot man kender de rigtige steder, og er i stand til at skelne mellem spiselige og uspiselige planter.

Hvis du vil lære mere om sankning og begynde at bruge naturen som spisekammer, kan det være en god idé indledningsvist at tage på en guidet tur ud i naturen. Her kan du blive vejledt i gode sankesteder, etik omkring indsamling af vilde råvarer, samt få idéer til, hvordan du kan tilberede et lækkert måltid af de indsamlede planter.

Grønt IDÉcenter tilbyder, i samarbejde med naturformidler og outdoor-kok Benjamin Marcher-Carlsen, en sanketur i Smør- og fedtmosen lørdag d. 15. juni kl. 14-17. Den guidede tur rundt i området indledes med en vild velkomstdrink, og afsluttes med gode råd til, hvordan der kan nørdes videre gennem diverse bøger og apps.

Ønsker du at deltage i dette arrangement, kan du skrive en mail til: groentidecenter@gladsaxe.dk. Inkluder venligst dit telefonnummer, samt information om, hvor mange personer I ønsker at deltage. Efter tilmelding vil du modtage nærmere informationer om mødested, hvad der skal medbringes, m.m. Tilmeldingsfrist 4.6.2019


Lørdag 22.6.

Høslæt-arrangement - Giv naturen en hånd - slå med le i Høje Gladsaxe Parken

Tid og sted: Lørdag d. 22. juni kl. 10-15 eller så længe du/I magter

Har du prøvet det gamle håndværk at slå med le? Ellers har du snart chancen.  Naturen passer ikke sig selv, den skal plejes så den ikke gror til. Enghaven i Høje Gladsaxe Parken rummer mange spændende planter og dyr, men den er for våd til, at de store maskiner kan holde krattet væk. Derfor inviteres alle til en frisk eftermiddag med leslåning og naturaktiviteter for børn. Med den rigtige teknik kan alle lære at slå med le, og det giver sund og meningsfuld motion.  

 

Medbring praktisk tøj og arbejdshandsker. Arrangørerne står for forplejning og redskaber.

Ved heldagsregn aflyses arrangementet – Ring (50466166 eller 51339609) hvis du er i tvivl.

Arrangører og le-instruktion: Foreningen Lokal Agenda 21 og Gladsaxe Kommunes naturteam

Målgruppe: alle kan deltage, tag gerne børn med

Forplejning: Frokost, kage, the og kaffe (tag gerne dit eget krus med)

Tilmelding: senest d. 11. juni til Benedicte (50466166) eller Frederik (51339609) eller mail natur@gladsaxe.dk

 

Aktiviteter og arrangementer