Sjælden sommerfugl tilbage i Gladsaxe

02-07-2018

Den sjældne sommerfugl Femplettet Køllesværmer er flyttet ind i Kong Hans Have takket være klimatilpasning og beslutningen om mere vild natur.

Femplettet Køllesværmer er en kræsen sommerfugl, hvis larver udelukkende kan leve af at spise bladene hos planten Kællingetand. Samtidig kræver den en masse blomstrende urter, så de voksne sommerfugle kan finde nektar.

Alle disse forhold er opfyldt i Kong Hans Have, der siden 2016 har været en del af kommunens klimatilpasning af Buddinge og et sted, hvor den vilde natur har gode betingelser. Derfor er sommerfuglen nu genindvandret til Gladsaxe Kommune.

Femplettet Køllesværmer er en truet art på nationalt plan og har været i stærk tilbagegang i mange år. Derfor er den opført på den nationale liste over truede vilde arter i Danmark, og den har været uddød i Gladsaxe Kommune i årtier.

Sommerfuglens genkomst viser, at når man lykkes med at skabe gode vilkår for naturen, så vender den tilbage af sig selv.

Læs mere om Kong Hans Have - der officielt bliver indviet 21. august 2018. Mere information om indvielsen følger.