Slægtsforskning

Slægtsforskeren i Gladsaxe kan være nødt til at tænke kreativt. Kirkebøgerne brændte i flere omgange, sådan at mange mangler helt i dag. Her giver vi tips til andre nyttige kilder, hvad enten de er på Arkivalier Online, skal bestilles i Daisy og ses på Rigsarkivet eller bestilles i Gladsaxebasen og ses her på Gladsaxe Byarkiv.

Måske kender du fornemmelsen - du vil gerne vide mere om din formoder eller forfader. Vide mere end hvornår de er født og døde. Men der er bare liiige det med kilderne. Hvordan bruges de? Hvad skal findes hvor? Hvad kan kilderne egentlig fortælle?

Få hjælp og vejledning til:

Måske ved du, hvor din slægt boede i Gladsaxe, men hvordan så Gladsaxe Kommune egentlig ud dengang? Vi har spurgt Geodatastyrelsens arkiv om lov, og har skannet de sognekort, der fulgte med den lokale vejviser i årene 1912/13 til 1967. Bemærk, at ikke alle år er repræsenteret. Kortet fra 1923 eksisterer ikke mere. Ikke hos os i hvert fald. Og de senere år op mod 1967 udkom vejviseren kun med årelange mellemrum.Se sognekort her!

Vi har naturligvis også skannet vejviserne.

Desuden har vi lavet en side med forskellige, nyttige links for slægtsforskere.