Buddinge By omkring 1950-60

Billedet her er taget af Eugen Amding i 1953. Før rækken af småhuse foran den nybyggede rådhusfløj var revet ned. Og førend Buddinge Centret blev bygget.

 

 

 

 

 

Stadig i 1950 var Buddinge lidt landsbyagtig. Men i 1953 begyndte udviklingen at gå stærkt. Først blev Ringvej B3 ført igennem til Buddinge Torv i 1953. Samme år blev fløj 2 af rådhuset blev bygget , og så blev byens rundkørsel anlagt til erstatning af det gamle torv. Foran fløj 2 af rådhuset hvor der i dag er rådhushave og statuen af en ung kvinde, stod der små huse og villaer. Rækken af småhuse blev først revet ned i anden halvdel af 1960’erne, mens rækken af småhuse på modsatte side af hovedgaden blev revet ned i 1960 for at give plads til Buddinge Centret. Buddinge Centret blev bygget som forretningsstrøg i forbindelse med det nye Tinghøjhus, og stod indflytningsklart i begyndelsen af 1964. I 1956 stod den tredje Buddinge Skole klar til indvielse, og det var den skole, der også rummede Gladsaxe Gymnasium. I 1968 kunne Buddinge Kirke indvies. Buddinge Sogn blev udskilt fra Søborggård Sogn, beboerne fra Buddinge hørte med andre ord førhen til i Søborg Kirke.

Schlanbuschs villa blev først revet ned i 1984 til fordel for parkeringspladser til både Kvickly og rådhus.

Buddinge Rundkørsel blev anlagt i 1953. Træet i midten havde tidligere stået ved gården, Lyngbakkegård. Træet fik elmesyge og måtte fældes i 1996.

 

Skrevet af Eva Molin