Udpluk af aktiviteter på Gladsaxedagen

Gladsaxe Folkemøde (plads 28)

På Gladsaxe Folkemøde, kan du udover de politiske debatter kl. 14:15 til 16.:15, møde en bred vifte af foreninger og forvaltninger der har stande med oplysning om deres arbejde og spændende aktiviteter. Her et lille udpluk af dem du kan møde:
I Borgercaféen serveres kaffe og 'budget'-kage og du kan få en snak med økonomifolkene om borgmesterens budgetoplæg for 2020

Hør om og snak med politikere og opgaveudvalgene bag Letbane-byggeriet, mad- og affaldssortering og byforskønnelse på standen ´Grøn og levende by'

Få målt din BMI, prøv en sofacykel eller hør om LÆR AT TACKLE-kurserne, senior-tilbud og Gladsaxe Kommunes velfærdsteknologi på standen 'Sund aldring' 

Savner du en løbemakker, en af dele din interesse med, danne en madklud med, lave frivilligt arbejde sammen med, en sidste mand til fodboldholdet eller en bonusbedste? Så kom ned og hør om den online borger-til-borger-portal Boblberg´på deres stand.

Hør om SOVI's beskyttede værksteder for borgere med autisme eller ADHD og se eller køb deres unika-produkter til bolig og børn

Kom med dit bud på hvilke rettigheder der er vigtigst, deltag i Legostafetten, tegn din rettighed eller klip en påklædningsdukke på Enghavegård Skoles stand ´Børn og unge former fremtiden'. Enghavegård Skole er certificeret Unicef rettighedsskole.

Politiske vælgerforeninger (plads 20)

Samtlige politiske vælgerforeninger i Gladsaxe - både dem der sidder i Byrådet og dem der ikke gør - vil være til stede og åbne for en snak på plads 20 på Søborg Hovedgade (mellem Rådhushaven og Rådhuspladsen).

Loppemarked (plads 12 og foran Buddinge Centret)

Kom og gør et godt kup på Gladsaxedagens Loppemarked! I år har vi udvidet, så der udover standene på Søborg Hovedgade også er stande på parkeringspladsen foran Buddinge Centret.

Idrætsområdet (plads 1, 25, 29 og 40)

På Gladsaxedagens idrætsområde kan du møde et bredt udvalg af idræts- og aktivitetstilbud i Gladsaxe. Kom og hils på Akademisk Boldklub Gladsaxe, Bagsværd Atletik Club, Gladsaxe Sportsdykkerklub, Atlas Motion & Fitness, Bagsværd Tennisklub, Boldklubben Søborg og naturligvis også Idrætsanlæggene i Gladsaxe.

Kom forbi de tre områder og leg og udforsk boldspil, dykning og atletik.

Kampsportsområdet (plads 32)

Kom og mød Gladsaxe Judo Klub, Gladsaxe Pars Sports Klub, Gladsaxe Taekwondo og Kampkunst Pentjak Silat. Der vil være opvisninger og enkelte steder kan du selv prøve kræfter med kampsport.

Rollespil og nordiske guder(plads 33 og 31)

Kom og mød Rollespilsforeningen Babylon og prøv at skyde med bue og pil, vær med på kamparenaen eller bliv sminket.

På plads 31 kan du ofre til de nordiske guder eller lære at skrive med runer og blive underholdt af Harreskov Blótgilde-forenings musiske indslag.

Bibliotekshaven (plads 13)

I Bibliotekshaven kan børnene opleve børneteater (se program). Derudover kan man få lagt ansigtsmaling, blive klog på Gladsaxe Kommunes tilbud til børnefamilier, hilse på søde små kaniner, se opvisning i kaninhop og møde Coding Pirates. Man kan også se på hajtænder og fossiler i sandkassen og selvfølgelig klatre rundt på litteraturlegepladsen.

Letbanetoget (stoppested ved Rådhuspladsen)

I 2025 skal Hovedstadens Letbane stå færdig. Den vil køre mellem Ishøj i syd og Lyngby i nord og får 6 stoppesteder her i Gladsaxe. Kom og få en gratis tur med Gladsaxedagens helt eget lille letbanetog. Husk også at lægge vejen forbi Gladsaxe Folkemøde, hvor du kan høre mere om den rigtige letbane.

Spejderliv (plads 35)

KFUM- og FDF-spejderne arrangerer en masse spændende spejderaktiviteter bl.a. Go-card løb, snobrødsbagning, quiz, raftekonstruktion og snittebod. Du kan også besøge standen med kriblekrable-dyr og holde en kakerlak.

Musiklunden (plads 37 og 38)

Udover det scenen i musiklunden, er der flere aktiviteter hvor du selv kan deltage fx. kan du i Gladsaxe Musik- og billedskoles stand både se udstillinger, høre de nye elever optræde og selv bygge dit eget rytmeinstrument.
Hos Gladsaxe Spillemandslaug kan du selv få lov til at spille med. Tag din harmonika, kontrabas, violin, fløjte, guitar eller et andet ledningsfrit instrument under armen, og kom ned i Gladsaxe Spillemandslaugs telt i Musiklunden. Gladsaxe Spillemandslaug glæder sig til at spille nemme og sjove stykker sammen med dig. Noderne vil blive udleveret i teltet og der vil være en leder til at udvælge stykkerne. Alle er velkomne.

Kirkecafé (plads 36)

Buddinge Kirke vil både sørge for hoppeborg, kreative aktiviteter, dukketeater, udstilling og underholdning med bl.a. kirkens Juniorkor og FDF Brassban. Desuden sælger kirken både kage, friskbagte pandekager, kaffe, te, øl og vand. Overskudet går til kirkens sociale arbejde. Kirken vil også være åben hele dagen, så man kan komme ind og få en stille stund.

Rådhuspladsen

På rådhuspladsen kan du udover dansescenens program møde flere foreninger fx. Høje Gladsaxe Unickel Klub hvor du selv kan prøve et-hjulede cykler eller Bagsværd Roklub, hvor du kan tage en tur på deres romaskiner.