Digital læring: Hardware

Her på siden kan du finde information om og vejledning i en lang række af robotter og tech-dimser, som kan bruges til både leg og læring. 

For at låne dem: Klik på linket under videoen.

Lego Mindstorm EV3-robotter

Her fortæller GPVs didaktiske konsulent Knud Skov, hvordan du kan bruge Legos EV3-robotter i din undervisning. Vi har robotterne, og du kan låne dem! Hvis du gerne vil sættes endnu mere ind i, hvordan de fungerer eller er i tvivl om hvordan de kan passe ind i dit undervisningsforløb, så kontakt endelig Knud - han står klar til at hjælpe!

Lån Lego EV3 her

Bee Bot

Her er det igen Knud Skov, der fortæller hvordan du kan bruge BeeBots, både i dagtilbud og i indskolingen. Vi har robotterne, og du kan låne dem! Klik på fanen Bestil udstyr foroven, og søg i vores bookingsystem. Igen, hvis du gerne vil sættes endnu mere ind i, hvordan de fungerer eller er i tvivl om hvordan de kan passe ind i dit pædagogiske arbejde, så kontakt endelig Knud - han står klar til at hjælpe!

Lån Bee-Bot her

Blue Bot

Knud fortæller om BeeBottens slægtning Bluebotten. Dem har vi også, og dem kan du også låne!

Lån Blue-Bot her

littleBits

På GPV har vi et sæt littleBits som du kan låne. Det er en serie flot-designede elektroniske komponenter, som er monteret på små printplader (kredsløb). Ved at sammensætte modulerne på forskellige måder, kan dine elever nemt bygge en masse forskellige interaktive designs – specielt fordi pladerne har indbyggede magneter, og derfor kan blokkene ikke sættes forkert sammen eller kortslutte kredsløbene. Hvert modul er et elektronisk kredsløb og modulerne kommer i fire forskellige farver: Blå = Power, Pink = Input, Grøn = Output og Orange = Kabel (Connectors).littleBits kan bruges fra og med 2. klasse og kan bruges både i forbindelse med designopgaver, kredsløbslære, programmering og meget mere. 

Ted Talk med skaberen af littleBits Ayah Bdeir: Building blocks that blink, beep and teach

Micro:Bit

Micro:bit er en lille, billig controller, eller minicomputer, der kan kodes til at styre mange forskellige ting. Micro-bit kan kodes med blocks (som Scratch), TouchDevelop og Python. 

Programmering Naturligvis har lavet en række videoer, som viser undervisningsforløb i Micro:Bits 

På 4code.dk har Kodning og Innovation i skolen uploadet et super introforløb til Micro:Bit lavet af Torben Baunsø fra Horsens Kommune.                      

Artiklen er her

Hele hans introforløb er her  

Vil du vide mere?

Forskning

Rapport: Brug af digitale redskaber i dagtilbud - resultater fra praksisnær forskning af Socialt Udviklingscenter, Undervisningsministeriet m.fl.

Rapport: Forskning i og praksisnær afdækning af digitale redskabers betydning for børns udvikling, trivsel og læring af Socialt Udviklingscenter, Undervisningsministeriet m.fl.

Facebookgrupper

Digital teknik for småbørnspædagoger  

Kodning i skolen