Flipped Learning

..også kaldet Flipped Classroom, er… 

Du behøves ikke starte ud med, at lave dine egne videoer! Du kan prøve flipped learning af, ved først at bruge andre læreres materiale. Her forklarer Anders Schunk, hvordan du kommer i gang med at flippe din undervisning: 

Men ekspertens råd: Skynd dig at lave 3-4 dårlige videoer

Eksempler på lærere, der allerede flipper

Dansk, historie, matematik og om Flipped Classroom: Anders Schunk – Følg desuden Anders Schunk på Facebook og på hans hjemmeside kan du følge med på hans blog og få et gratis hæfte om Flipped Classroom

Dansk, om IT-didaktik og Flipped Learning: Peter Holmboe

Dansk: Minutdansk - Anders Schunk

Engelsk og om projektopgaver: Studieportalen (tiltænkt gymnasie, men kan også bruges i udskolingen)

Matematik, madkundskab, dansk og de 21. århundredes kompetencer: Edu21dk - Josefine Jack Eiby 

Biologi, geografi og pædagogiske it-vejledninger: Mikkel Aslak Andersen

Danskundervisning på arabisk: Khaled Ksibe - Lær Dansk på Arabisk

It og dansk: Studieskolen

Der findes desuden et hav af videoer på Restudy. Det er en dansk platform, der er udviklet til skoler. Restudy har mere end 1400 undervisningsvideoer, der er produceret til de gymnasielle uddannelser og grundskolens ældste klasser. Du får adgang til Restudy til grundskolen ved køb af Alineas udskolingsportaler.

Få materialer og læs mere

Flippedlearning.dk

Her kan du finde et hav af ressourcer; skabeloner, modeller og vejledninger, til brug både før undervisningen, i undervisningen, efter undervisningen. Du kan samtidig læse om aktuelle udviklings- og forskningsprojekter inden for emnet og følge med i nyheder på området under forfatternes blog. 

Flippedclassroom.dk

En infoside om bogen ”Flip din undervisning”. Se videoer om bogens forskellige dele, hvor forfattere og lærere fortæller om deres arbejde og erfaringer med at flippe deres undervisning.

Flipperiet.dk

Grundlagt af to folkeskolelærere i 2014. På flipperiet.dk kan du tilgå en videobank, med et hav af undervisningsvideoer, som er opdelt efter fag, du kan finde litteratur på området og finde en oversigt over it-værktøjer, som kan være gode at kende i dit arbejde med at flippe undervisningen.  

Go Flip Yourself

Tips, tekst og tricks til implementering af Flipped Classroom.

EMU – Danmarks Læringsportal

En god introduktion til Flipped Learning, henvisninger til mere materiale om konceptet, erfaringsdelinger og en række undervisningsvideoer produceret til forskellige fag. 

 

Følg desuden med på…

Facebookgruppe: Flipped Classroom i Danmark

Kig på Twitter under hashtagget #flipdk

 

Producer din video på computer med Screencast O Matic

Screencast O Matic er en online skærmoptager, som du gratis kan bruge på www.screencast-o-matic.com. Du behøver ikke at downloade ScreencastOMatic til din computer, men du skal downloade et lille program, som skærmoptageren kører igennem. Programmet bliver vi automatisk bedt om at downloade første gang, vi bruger skærmoptageren.

Når du kommer ind på www.screencast-o-matic.com, trykker du bare start recording og derefter record screencast, hvor du så får mulighed for at downloade det lille program, som skærmoptageren kører igennem. Du kan efter en optagelse uploade direkte til YouTube fra programmet, hvis du har en YouTube-kanal. Du kan også gemme optagelsen på computeren og uploade til andre platforme. 

På Skoletube kan du desuden tilgå skærmoptageren ScrenncastOMatic via dit UNI-login. Hvis du gør det, vil du kunne gemme videoerne på Skoletube i stedet for på YouTube. Hvis det skal fungere til Chromebooks, kan ScreencastOMatic ikke bruges, men så kan du bruge skærmoptageren Screencastify, som kan installeres i enhver Chrome-browser. Screencastify ligger også på Skoletube.