Lego

Lego Mindstorm EV3-robotter

Her fortæller vi om hvordan du kan bruge Legos EV3-robotter i din undervisning. Hvis du gerne vil sættes endnu bedre ind i, hvordan vores Lego-udstyr fungerer eller er i tvivl om hvordan det kan passe ind i dit undervisningsforløb, så kontakt os endelig på bkdksk@gladsaxe - vi står klar til at hjælpe!

Lego Dacta

Dette består af fire små sæt, der fokuserer på mekaniske grundprincipper. De indeholder få elementer og to lette byggevejledninger, og så der er udfordringer til en dobbeltlektion eller to. Anbefales til 0.- 4. klasse. Vi har 15 sæt inden for hvert af temaerne, som kan ses her:

Hjul og aksler Taljer og trisser Tandhjul Vægtstænger

Lego WeDo

Lego WeDo er robotprogrammering for folkeskolens yngste klasser. Materialet kombinerer det at bygge og programmere med historiefortælling, scenarier og formidling i tekst, billede og lyd. Eleverne kan vælge mellem 12 fantasifulde modeller eller lave deres egne.

Programmér, byg, sæt liv i figuren – og skab en historie. Lego WeDo kan både introducere de yngste elever for grundlæggende begreber inden for robotteknologi og bruges til tværfaglige aktiviteter, der træner sprog, kreativitet og samarbejde.

Materialets software giver trin for trin-anvisninger til at bygge modellerne. De færdige modeller kan forbindes til pc’en med et USB-hub, og nu kan eleverne styre modellens bevægelser via den intuitive programmeringssoftware. Få skolens it-vejleder til at installere den, på de computere du skal bruge.

Vi har 12 sæt LEGO WeDo til udlån.

Videnskab og teknologi

Dette er store sæt med 398 elementer inkl. en batteridrevet motor. De indeholder byggevejledninger og didaktisk inspiration til 10 principmodeller og 18 grundmodeller. Elevmaterialet lægger op til, at eleverne reflekterer og selvudvikler mekaniske løsninger. Der er udfordringer til mange forløb for elever i 2. til 7. klasse. Vi har 15 sæt 'Videnskab og teknologi'.

 

Lego BuildToExpress

BuildToExpress tilskynder eleverne til at udtrykke deres tanker og idéer ved at bygge symbolske modeller med LEGO-klodser. Metoden sikrer en tryg og anerkendende proces, hvor alle elever i klassen bliver hørt og får mulighed for at være aktive og engagerede.

Når eleverne bygger individuelle modeller, der forestiller deres forståelse af specifikke emner, udvikles deres kreativitet og problemløsningsevner.

BuildToExpress er også en god metode til håndtering af de interpersonelle problemer, som opstår i klassen. Eleverne får, på en konstruktiv måde, mulighed for at udtrykke deres følelser og tanker om problemet.

Vi har 28 sæt LEGO BuildToExpress til udlån.

Det kan du låne