Letbanen er på vej

Gladsaxe Kommune er gået sammen med Region Hovedstaden, staten og 10 andre kommuner langs Ring 3, om at bygge en letbane, der skal binde hovedstadsområdet sammen. Letbanen får seks stationer i Gladsaxe Kommune.

Letbanen spiller en vigtig rolle for helhedsplanen 'Gladsaxe Ringby', som bl.a. omfatter planer for en ny Gladsaxe Boulevard. 

GLADSAXE BOULEVARD er en central del af helhedsplanen Gladsaxe Ringby, der blev vedtaget i 2011 som en del af Gladsaxe Kommunes vækststrategi. Ifølge helhedsplanen omdannes Ring 3 til en moderne boulevard, der som en ny hovedgade gennem erhvervskvarteret samler området samtidig med, at den giver forbindelse til Motorring 3, Hillerød Motorvejen, Buddinge By og Søborg Hovedgade.

Centralt på boulevarden ligger letbanen med stationer ved Gladsaxevej og Gladsaxe Møllevej. Ved de to stationer kan der placeres lokalcentre med dagligvarebutikker. Gladsaxe Boulevard bebygges med tårnhuse, der danner ramme om en ny markant hovedgade gennem erhvervskvarteret. Mellem bygningerne er der små pladser og byrum, der giver adgang imellem bygningerne til erhvervsområdets øvrige virksomheder. Langs Boulevarden sikrer en ny promenade adgang til områdets virksomheder og forbindelse til Buddinge By. I bygningernes stueetage langs Boulevarden placeres udadvendte funktioner som reception, mødefaciliteter og kantiner.

Helhedsplanen for Gladsaxe Ringby tager afsæt i den fælles byvision, som kommunerne langs Ring 3 har udviklet i samarbejde med Region Hovedstaden, By- og Landskabsstyrelsen, Transportministeriet og Realdania. Byvisionen bygger på, at der etableres en højklasset kollektiv trafikforbindelse i Ring 3, som for eksempel en letbane.

Du kan læse hele helhedsplanen Gladsaxe Ringby her.

Læs mere om hele projektet på dinletbane.dk

Hovedstadens Letbane

Se visionerne, forstå processen og følg byggeriet

DinLetbane.dk

Bliv hørt

Hvis du vil vide mere om letbanen, er du altid velkommen til at kontakte Hovedstadens Letbane.

Kontakt Hovedstadens Letbane

Kontakt

Veje og trafik

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
Telefon: 39 57 58 52
veje@gladsaxe.dk

Åbningstider

Mandag-Fredag: 10.00-14.00

Telefontider

Mandag-Fredag: 9.00-14.00

Kollektiv trafik