Demonstrationshaver

Gladsaxe Kommunes fem nye demohaver skal være med til at give dig inspiration til regnvandsløsninger i din egen have.

Gladsaxe Kommune har sammen med fem haveejere og en anlægsgartner arbejdet med at få lavet fem demonstrationshaver i området mellem Møllemarken og banen. Det har vi gjort for at skabe nogle projekter, som kan vise jer borgere, hvordan man kan håndtere regnvandet selv på egen grund. Noget som forhåbentlig kan inspirere jer og give jer en idé om, hvordan Lokal Afledning af Regnvand (LAR) ser ud.

Demonstrationshaverne har kommunen valgt at placere i Gedvad-Møllemark-kvarteret, fordi der allerede er et stort vejprojekt i området, og der skal skabes grønne veje som kan håndtere regnvandet lokalt. Nordvand er projektleder på vejprojektet. Læs mere om Nordvands projekt på deres hjemmeside.

Rundvisninger i haverne

Fra vejen kan du i alle haverne se en del af regnvandsløsningerne, som omfatter regnbede, stenfaskiner, permeable belægning eller små grøfter. Har du lyst til at se hvad baghavene også gemmer på og få uddybet, hvad de forskellige løsninger er, arrangerer Gladsaxe Kommune nogle rundture løbende, hvor du kan komme med på tur i haverne. Vis din interesse her.

Er man en større flok af mennesker (en grundejerforening, rækkehusområde eller andet vej-/nabofællesskab), kan man kontakte os og så kan vi arrangere en tur for jer. Er I ikke så mange mennesker kan vi eventuelt gøre det til en offentlig tur, så andre har mulighed for at komme med.

Læs lidt mere om projeket (pdf)

Billeder fra demonstrationshaverne

Onsdag 03. september 2014

Følg udviklingen og få inspiration til regnvandshåndtering i din have med masser af billeder fra Gladsaxes demonstrationshaver.

Se billederne her

Flot fremmøde til indvielse

Kommunens fem nye regnvandshaver skal være med til at hjælpe byens haveejere i gang med regnvandsløsninger på egen grund. De blev indviet 26. august, hvor der var et flot fremmøde af glade og spørgelysten borgere og fagfolk.

Læs mere her

Første spadestik er taget

Vi har været ude og snakke med en af haveejerne i demonstrationshaverne. Se billeder og hør, hvorfor han valgte at være med i projektet.

Læs mere her
Regnvand på din grund