Skal du bygge?

Nye regler for småbygninger Fra 1. juli 2017 ændres reglerne i bygningsreglementet, så du ikke længere skal anmelde byggeri af carport, udhus, drivhus eller lignende bygninger, der ligger ved et parcelhus eller et rækkehus. Der er dog en række forhold, du skal være opmærksom på inden du bygger. Det er nemlig dig som ejer, der skal sikre, at du overholder alle regler. Hvis du bygger noget, der er ulovligt, er der stor risiko for, at du skal fjerne bygningen igen.

Nedenfor er opridset de mest almindelige forhold, du skal være opmærksom på, men der kan være mere eller andet, der gælder særligt for dit område.

  • Du må ikke bygge mere end 50 m2 carport, udhus mm. i alt på grunden. Hvis du skal bygge mere, skal du søge byggetilladelse.  Eksempel: Hvis du har en carport på 45 m2 og ønsker at bygge et cykelskur på 7 m2, skal du for eksempel søge byggetilladelse.
  • Ligger bygningen eller dele af bygningen tættere på skel end 2,5 m, må du ikke bygge højere end 2,5 m. Samlet længde af alle bygninger i skel må ikke overstige 12 m tilsammen.
  • Du skal stadig overholde bebyggelsesprocenten for din grund.
  • Langt de fleste steder i Gladsaxe Kommune skal du holde en afstand på minimum 5 m til vejskel.
  • Bor du i rækkehus, gælder der ofte helt særlige regler for, hvordan småbygninger skal se ud, og hvor de må ligge.
  • Husk du altid skal give Bygnings- og boligregistret besked om den nye bygning. Dette kan du gøre på mail til byggesag@gladsaxe.dk

Du kan læse mere og finde reglerne for din grund på nedenstående links:

Hvad gælder for min ejendom: www.gladsaxe.dk/kommunen/borger/byg_og_bolig/info_om_din_adresse

Vejledning om opførelse af sekundært byggeri: www.bygningsreglementet.dk/byglov_adm_bestemmelser/1160293/40

Bygningsreglement.dk  www.bygningsreglementet.dk/

Tinglysningen www.tinglysning.dk

Er du i tvivl:

Du kan hos Gladsaxe Kommunes byggesagsvagt få svar på generelle spørgsmål. Hvis du skal have hjælp til beregninger eller andet, skal du kontakte en rådgiver, der kan hjælpe dig med dette.

Du kan kontakte os på telefon 39575905 på hverdage mellem 9-14. Vi kan ikke garantere, at vi har mulighed for at svare på spørgsmål på mail. Så skriv dit telefonnummer på mailen, så vi kan ringe til dig.

Bemærk at der på vores øvrige sider kan stå andre informationer. Disse sider rettes hurtigst muligt, således at de stemmer overens med ovenstående.

Alt byggeri skal der søges om via nettet.

 Du kan læse meget om hvordan du søger via Byg og Miljø,

eller gå direkte til Byg og Miljø

 

Byg og Miljø holder weekendlukket

Onsdag 03. september 2014

Ansøgningsportalen til brug ved bygge- og miljøansøgninger, Byg og Miljø, holder lukket i dagene 24.-26. november 2017

Det er derfor ikke muligt at oprette nye sager, eller indsende materiale på eksisterende sager, i denne periode.

Portalen er åben igen fra mandag den 27. november 2017.

Hvis du oplever problemer er du velkommen til at sende en mail til byggesag@gladsaxe.dk, med en beskrivelse af problemet og evt. et skærmprint.

Byggesagsarkiv

Hvis du vil se de tegninger der findes på dit hus, kan du finde dem i vores digitale byggesagsarkiv (også kaldet weblager)

En uforpligtende snak

Hvis du ønsker at komme forbi til en snak, skal du ringe eller maile til os først. Dette er for at sikre sig at der er tid til dig når du kommer.
Du kan ringe på 39575905 eller maile til byggesag@gladsaxe.dk

 

 

Byg og bolig