Ældreprismodtager skal en tur i Veronas opera

Modtageren af Ældreprisen 2016, Randi Holmqvist, blev overrasket ved det traditionelle bankospil i Gladsaxe Pensionistforening af 1939, som holder til i den gamle Bagsværd Stationsbygning. Nu skal hun en tur i operaen i Verona.

Foto: Kaj Bonne

Alle sad klar ved bordene til det traditionelle bankospil i fredags i Bagsværd Gl. Station, da borgmesteren, politikere og embedsfolk pludselig væltede ind. De kom for at uddele kommunens Ældrepris 2016 og hædre prismodtageren, den superaktive pensionist Randi Holmqvist.

Gladsaxe Kommunes Ældrepris er siden 2005 blevet givet til borgere, der gør en forskel og yder en ekstraordinær frivillig indsats til glæde for kommunens ældre. Sådan en borger er Randi Holmqvist, for hvem døgnet synes at have mere end 24 timer. Randi er sekretær for pensionistforeningen, arrangerer udflugter og rejser, bowlingture, skovture, kortspil, skriver medlemsbladet og repræsenterer ofte foreningen ved runde fødselsdage, jubilæer og lignende.

- Dine bowlingture, skovture og rejser har stor opbakning, og du sørger altid for at alle kan være med. Også selvom man skulle være dårligt gående. Du henter altid gerne medlemmer til banko eller kortspil, hvis der er nogle medlemmer, der har svært ved at komme på egen hånd. Ja, jeg har endda hørt at du også gerne smører en madpakke til et medlem, for bankodagen starter jo med fællesspisning, sagde borgmesteren Karin Søjberg Holst (A) i sin tale til Randi Holmqvist.

Skal i operaen i Verona
Der var afleveret 13 indstillinger af Randi Holmqvist til Ældreprisen. ’ Vi tror, det er vanskeligt at finde en mere værdig modtager til ældreprisen end Randi’, som en af indstillerene havde skrevet. Randis indsats for fællesskabet fik også anerkendende ord med på vejen af borgmesteren.

- Du er et dybt engageret menneske, og du har overskud til at gøre noget for andre på en hjertevarm og fintfølende måde. Du gør så meget for fællesskabet i Gladsaxe, og det er en af de ting, der ligger mig allermest på sinde, sagde borgmesteren inden prismodtageren fik det synlige bevis i form af et diplom, blomster og 10.000 kroner. Nogle af pengene skal bruges til en helt særlig oplevelse.

- Pengene falder på et tørt sted. Jeg elsker opera, og min lillesøster og jeg tager sammen afsted til Verona i år. Men nu har vi også råd til at komme en tur i Veronas opera – og dét er jeg meget, meget glad for, sagde den lykkelige prismodtager, der næsten ikke kunne vente med at fortælle sin søster den gode nyhed.

Den glade prismodtager med blomster og diplom overrakt af borgmesteren. Foto: Kaj Bonne