Borgere så på velfærdsteknologi

Seniorrådet og Gladsaxe Kommune fremviste hverdagshjælpemidler og velfærdsteknologi, der kan gøre borgernes hverdag nemmere.

Fredag 5. maj åbnede Seniorrådet sammen med Gladsaxe Kommunes Social- og Sundhedsforvaltning dørene for et arrangement om hverdagshjælpemidler og velfærdsteknologi. Det skete alt sammen i Festsalen på Træningscenter Gladsaxe, hvor cirka et halvt hundrede borgere lagde vejen forbi.

Seniorrådsformand Carl-Erik Andersen bød velkommen og sammen med Souschef i Træning og Pleje Anne Skjoldan opfordrede han deltagerne til at prøve de udstillede produkter, som for mange kan hjælpe med at gøre hverdagen nemmere. Også formanden for Seniorudvalget, Trine Græse (A), havde lagt vejen forbi.

Sofacykel og træningsteknologi
Engagementet var stort og mange benyttede chancen for at prøve en masse forskellige hverdagshjælpemidler og nye træningsteknologier. Seniorshoppen fremviste for eksempel et bredt udvalg af telefoner, og Det Danske Madhus havde en snild opfindelse med, som gør det let at åbne plastikindpakkede færdigretter. En af de nyere teknologier var en sofacykel, som gør det muligt at cykle hjemmefra i egen lænestol.

Andre forsøgte sig med sensorteknologien ICURA trainer, som involverer påsætning af små sensorer på kroppen og en smartphone/skærm, som man får udleveret. ICURA trainer hjælper på denne måde knæ- og hofteopererede med at udføre relevante øvelser i eget hjem.

Social- og sundhedsforvaltningen præsenterede også vaske-tørre-toilettet og en påtager til støttestrømper, som gør dig selvhjulpen eller mindre afhængig af personlig pleje. Endelig viste Gladsaxe biblioteket robotstøvsugeren, som borgere kan låne med hjem på linje med for eksempel udlån af bibliotekets bøger.

gladsaxe.dk/velfaerdsteknologi kan du læse mere om de velfærdsteknologiske projekter, som er i gang. Her finder du også kontaktoplysninger på enheden for velfærdsteknologi, som du er velkommen til at kontakte, hvis du har spørgsmål til velfærdsteknologi.