Borgmestre med opråb til den nye justitsminister: Politiets nærhed til borgerne er truet!

Borgmester Karin Søjberg Holst (A) har sammen med Ballerups borgmester Jesper Würtzen sendt et brev til den nye justitsminister, hvor de bedre ministeren gå aktivt ind i Københavns Vestegns Politis omorganisering af de lokale politistationer og sikre en mere balanceret geografisk dækning, der skaber nærhed til borgerne i hele politikredsen.

Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (A) har sammen med Ballerups borgmester Jesper Würtzen (A) på vegne af deres respektive byråd - og Herlevs Kommunalbestyrelse - sendt et opråb til den nye justitsminister Søren Pape Poulsen.

Baggrunden er, at Københavns Vestegnes Politi har planer om at lægge to lokalstationer i Taastrup og Rødovre, der, sammen med hovedstationen i Albertslund, fremover skal servicere hele politikredsen. Det betyder, at lokalstationen i Gladsaxe bliver nedlagt, og heller ikke Herlev og Ballerup får en lokalstation.

Det vækker bekymring hos de to borgmestre, der i et brev opfordrer den nye justitsminister til at gå aktivt ind i Københavns Vestegns Politis planlagte omorganisering af politistationerne - og sikre en mere balanceret geografisk placering end den, der er meldt ud fra politiets ledelsesgange.

- Placeringen synes mere båret af et ønske om nærhed mellem de tre placeringer, end et ønske om den geografiske spredning, der muliggør nærhed til borgerne i de situationer, hvor hurtig reaktion hos politiet er afgørende, Det er klart vores opfattelse, at borgernes opfattelse af tryghed og tillid til politiet vil lide skade ved beslutningen om ikke at placere en tredje lokalstation i enten Ballerup, Herlev eller Gladsaxe, skriver borgmestrene blandt andet i brevet til justitsministeren.

Læs hele brevet til justitisministeren