Debatarrangement: Dilemmaer i omsorgen for mennesker med demens.

Debatarrangement onsdag d. 18. januar 2017 kl. 19:00 – 21:00. Adresse: Gladsaxe Forebyggelsescenter, Søborg Hovedgade 200, 2860 Søborg.

 

Demens er en sygdom, der rammer et stigende antal mennesker i Danmark. Videnscenter for Demens anslår, at demens koster 24 milliarder kr. årligt, og også på det personlige plan har demens store omkostninger.

Der er mange dilemmaer i samværet med mennesker med demens. Hvad enten det er i hjemmet, i frivillige foreninger eller på plejehjemmet, hvor mange mennesker med demens ender deres dage. Hvordan får man f.eks. samværet med den demenssyge til at fungere i familien? Hvordan giver man en god pleje uden samtidig at overskride den dementes grænser? Det handler om den dementes frihed i forhold til at beskytte vedkommende, så han/hun ikke kommer galt afsted.

Er du pårørende, frivillig eller fagperson, der arbejder med mennesker med demens giver aftenen dig mulighed for at debattere de dilemmaer, du selv står med i hverdagen, med et panel af erfarne oplægsholdere. Panelet består af Annette Kviesgård Zagal, der selv er både pårørende og har arbejdet med demente, som kommunal visitator i hjemmeplejen. Laust Sørensen, der er netop afgået plejehjemsforstander, og har mange års erfaring med at arbejde med demente. Samt Anne Arndal, tidligere praktiserende læge, pårørende og tidligere landsformand i Alzheimerforeningen, og nu lokalformand.

Arrangementet er gratis. Tilmelding hos GOF eller De Frivilliges Hus på gladsaxe.dk/debattilmelding eller tlf. 44 98 35 79.

Arrangør:  Alzheimerforeningen, De Frivilliges Hus og Gladsaxe Oplysningsforbund.

Borger