Dejlig dag ved Bagsværd Sø

Traditionen tro løb Søens Dag af stablen i søndags på Gladsaxes dejligste naturområde, nemlig på Radiomarken ved Bagsværd Sø. Dagen var godt besøgt af især børnefamilier, der kom for at deltage i de mange udfordrende familieaktiviteter, så som at klatre i træer, klappe fisk og bage pandekager over bål. Selvom det havde regnet hele ugen op til, viste vejret sig fra sin bedste side med høj solskin hele eftermiddagen, så vi slap for regntøj og våde strømper.

Et hav af lærerige aktiviteter
Alle de fremmødte lagde sig i selen for at gennemføre naturudfordringen, som de frivillige fra foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe stod for. Her var det ikke nok kun at have en stor viden om natur – man skulle fx også fange en fisk og mestre en stor kikkert. Hvis man gik sukkerkold efter naturudfordringen, stod De Blå Spejdere fra Bagsværd klar til at hjælpe gæsterne med at bage pandekage over bål. Det var en kæmpe succes, så spejderne måtte afsted efter nye forsyninger af pandekagedej, for at alle glade maver kunne få sig en pandekage.

Radiomarkens mange muligheder
På Søens Dag havde vi besøg af botaniker Rikke Milbak, som delte smagsprøver ud på forskellige marmelader, der var lavet på skovbundens vilde planter. En biolog og en naturvejleder lærte børnene at filte fårenes uld til bolde og små mus. Derudover skrev en stor håndfuld sig op til kommunens frivillige Naturpleje og Græsningslaug. Hvis du også ønsker at være med, så send en mail til natur@gladsaxe.dk.

Trommeshow med 100 km/t
Klokken 15.00 var der trommeshow ved Kalle, som alle børnene kender fra Ramasjang. Og der blev gået til stålet i de 45 minutter, hvor Kalle både nåede at skifte tøj adskillige gange og spille med vinkelsliber på trommerne, så gnisterne stod til alle sider.

Efter trommeshowet valgte mange familier at nyde naturen fra vandsiden med en sejltur i kano, som var udlånt af Natur- og Sejlklubben. Andre valgte at klatre op i toppen af træerne med hjælp fra to klatreinstruktører fra klatreklubben ”Træklatreklubben Hovedstaden”.

Søens Dag blev afholdt af Foreningen Lokal Agenda 21 og Miljøafdelingen i kommunen. Næste år holdes Søens Dag den 9. september, så skynd dig at sætte et kryds i kalenderen, så vi igen sammen kan holde en spændende eftermiddag på Radiomarken ved Bagsværd Sø.