Frivillighed var den naturlige vej at gå for Erling

63-årige Erling Pedersen har en lang historie som ansat i Gladsaxe Kommune, og i dag lyser han lokalsamfundet op som frivillig tur-guide.

Erling Pedersen lagde 32 år af sit arbejdsliv i Gladsaxe Kommune. Foto: Victor Viemose.

Skovture, kanalrundfart, kursusophold på højskoler og spisning på Restaurant Bellahøj er alle udflugter, som Erling Pedersen står i spidsen for som frivillig tur-guide for ældre i Gladsaxe Kommune.

Den 63-årige Søborg-borger valgte at gå på efterløn i 2013, og blev ikke så længe efter frivillig som turleder for ældre i Gladsaxe Kommune. En naturlig vej at gå, fortæller Erling.

- Jeg har altid været meget aktiv i forskellige foreninger og sammenhænge i mit arbejdsliv, sådet var helt oplagt at fortsætte i den retning, når nu jeg endda havde mere tid til rådighed, siger han.

Som turleder varierer opgaverne. Lige fra en-dags-skovture til større udflugter, som da han i foråret stod i spidsen for et fem dages kursusophold for 62 pensionister på højskolen Marielyst på Falster.

Let overgang fra arbejde til pension

Erling Pedersen har arbejdet 32 år i Gladsaxe Kommune som først elev og senere skatterevisor, og i den tid var han bl.a. en aktiv del af festudvalget, ligesom i øjeblikket er kassérer i Seniorklubben, der tæller 125 medlemmer.

Efter tiden i Gladsaxe havde Erling 10 år som driftschef i Skat, inden det var tid til at sige stop. Den bratte overgang, der kan være svær for nogle, gik relativt let for Erling, der nyder friheden.

- Den eneste forskel på dengang og i dag er, at jeg i dag står op halv syv i stedet for kl. fem og at jeg er begyndt at læse en masse krimibøger, siger Erling med et smil.

Fik smag for rollen som turleder tilbage i 70’erne

Efter at han gik på efterløn i 2013, var Erling ikke sen til at ansøge om at blive turleder. En stilling han altid godt har kunnet tænke sig at bestride.

- Jeg har altid været meget udadvendt, og som lille var det min drøm at blive turguide eller skolelærer, hvilket jeg også fik smag for i min tid som elev i Gladsaxe Kommune. Alligevel endte jeg med at blive noget så tørt som revisor, siger Erling og griner.

På spørgsmålet om, hvad han godt kan lide ved at være frivillig, falder svaret prompte.

- Jeg kan godt lide mennesker, og det er dejligt at føle, at man kan gøre en forskel for andre. Jeg er udadvendt og kan lide at være et naturligt samlingspunkt for de ældre, siger Erling Pedersen.

Det får han mulighed for igen til december. Søborg-koryfæet er selvfølgelig altid i sving, og i støbeskeen er både en juleafslutning for senioridrætten og en tur til Limfjorden under overskriften: Danmarkstur til toppen af Jylland.