Hvad er Gladsaxes mest levende mødested?

Vær med til at nominere dit yndlingsmødested i Gladsaxe i Dansk Arkitektur Centers landsdækkende konkurrence.

Bibliotekshaven ved Gladsaxe Hovedbibliotek - en helt ny arena til leg og motion med inspiration fra bøgernes verden. Foto: Kaj Bonne.

Er det gadehaven foran Bibliografen, Byens Arena, Bibliotekshaven eller et helt andet sted? Vis os og hele Danmark, hvad der er Gladsaxes mest levende mødested. Dansk Arkitektur Center (DAC) er netop i gang med at kåre de fem mødesteder i Danmark, der sprudler mest af liv, bevægelse, kontraster og mennesker. Og vi skal selvfølgelig vinde titlen som Hovedstadens mest levende mødested.

Gladsaxe opfordrer alle til at deltage i konkurrencen og dele sit bud på det levende, finurlige mødested, som gør vores by helt særlig. Vi kan ikke gøre det alene, og derfor har vi brug for din hjælp.

Nominér dit yndlingssted
Del et billede af dit mødested eller skriv en kommentar på DACs Facebookside via dac1.dk/Hovedstaden (med stort H). Du kan også dele dit billede på Instagram under hashtagget #DKslevendemødesteder. Når du nominerer dit sted, deltager du samtidig i konkurrencen om en betalt tur for to til København samt en tur i Dansk Arkitektur Center. Sidste frist er 4. december. Frem til 14. december er der afstemning blandt de nominerede på DAC’s Facebookside. Herefter kårer DAC fem vindere – én fra hver region.

Sæt ansigt på et levende mødested
Vi vil sætte spot på alle de levende mødesteder, som vores by rummer. Levende mødesteder opstår der, hvor livet leves, og mennesker mødes. I Gladsaxe har vi vores egne fortællinger, mennesker og mødesteder – og det skal vi vise Danmark. Derfor zoomer vi ind på de steder, der viser livet, som det leves i vores by – så vi kan vinde titlen som Hovedstadens mest levende mødested. Og husk, arkitektur er ikke blot smukke ikoniske bygninger, men også livet mellem og omkring dem, hvor byen bliver særligt interessant.

De deltagende kommuner er Aalborg, Hjørring, Frederikshavn, Jammerbugt, Silkeborg, Vejle, Odense, Esbjerg, Roskilde, Holbæk, Guldborgsund, Helsingør, Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe.

Byens Arena foran Høje Gladsaxe. Et kæmpe udendørs aktivitetsområde, som beboere og nabovirksomheden Dyrup i samarbejde har pyntet. Foto: Kaj Bonne.

Gadehaven ved Bibliografen med udendørs cafémiljø. Foto: Kaj Bonne.