Hvis du bliver syg skal du på nettet i stedet for på gaden

Hvis du skal have udbetalt sygedagpenge, eller er pensionist og skal bruge helbredstillæg eller personligt tillæg til medicin, tandbehandling, høreapparat, briller, psykologhjælp eller andet, er det fra den 1. december 2015 obligatorisk at indberette dine oplysninger på nettet på borger.dk. Kravet er en del af regeringens Økonomiaftale med Kommunernes Landsforening.

Hvis du bliver syg slipper du således for at skulle på jobcenteret, rådhuset eller ned til postkassen i utide. Du kan nu kontakte kommunen og søge om sygedagpenge eller helbredstillæg på nettet 24 timer i døgnet.

Den digitale borger
Al kommunikationen med kommunen i forhold til sygedagpenge og helbreds- og personligt tillæg vil fremover foregå via din digitale postkasse på borger.dk. Du kan få besked om at du har fået ny post på SMS og e-mail, ved at indtaste mobilnummer og mail på borger.dk.

For at åbne din digitale postkasse på borger.dk, skal du bruge et NemID. Hvis du ikke har et NemID, kan du bestille et på nemid.nu, eller i borgerservice.

De fleste danskere er på nettet dagligt, og er positive overfor at anvende offentlige services online, blandt andet fordi de kan ordne kontakten med kommunen når de har tid, uden at skulle ud og rende.

Der er altid hjælp at hente
Hvis du synes at det digitale virker uoverskueligt eller besværligt, er der altid hjælp at hente i borgerservice, hos it-hjælperne på biblioteket (spørg i skranken eller læs mere på gladsaxe.dk/ithjaelp), over telefonen på 1881 eller 70 10 18 81.

Du kan også finde hjælp online på borger.dk/digitalpost, gladsaxe.dk/digitalpost og gladsaxe.dk/huskdigitalpost, hvor du også kan finde vejledninger på blandt andet engelsk, arabisk, somalisk og tyrkisk.

Stor satsning, stor besparelse
Digitaliseringen af sygedagpenge og helbreds- og personligt tillæg er en del af økonomiaftalen for 2015 mellem regeringen og Kommunernes Landsforening, og en del af en generel og større satsning på digitale løsninger i det offentlige.

Digitaliseringen af sygedagpenge, helbreds- og personligt tillæg forventes at spare kommunerne 120 millioner kroner mellem 2015 og 2019, penge der bliver i de enkelte kommuner, og kan bruges til velfærd. I alt forventes digitaliseringen af kontakten med det offentlige at give en milliardbesparelse.