Indvielse af ny dynamisk tunnelbelysning på Farumruten 28. november

Gladsaxe Kommune installerer ny intelligent belysning i en af tunnellerne på Farumruten. Installationen er den første i en række tunneller, der nu får bedre belysning

I løbet af november afslutter Gladsaxe Kommune installationen af ny intelligent tunnelbelysning. Den nye belysning er både et funktionelt og scenografisk lys, der skal give en bedre og mere tryg oplevelse, når man cykler i gennem den længste tunnel på Farumruten.

Intelligent belysning for øget tryghed
Den nye belysning er intelligent og tilpasser sig tidspunktet på dagen og året og sørger for, at der altid er optimal belysning i tunnellen. Belysningen tilpasser sig lyset udenfor og skal på den måde være med til at mindske følelsen af at være blændet, når man kommer ind i tunnellen fra skarpt dagslys og omvendt sikre optimal belysning, når det er mørkt.

Indvielse
Vi indvier tunnelbelysningen mandag d. 28. november kl. 16.00-18.00 ved tunnellen markeret på kortet nedenfor. Til indvielsen vil borgmestrene fra Gladsaxe og Furesø være til stede. Furesøs borgmester vil ankomme på cykel fra Farum. Ved tunnelen vil der være mulighed for at få sin cykel efterset af en cykelsmed, så den er klar til vinteren.

Program:
16.00 – Pladsen åbner med kaffe og gratis cykelreparation hos det mobile  cykelværksted Cykelven. Åbningstale v/ Borgmester Karin Søjberg Holst.
16.30 – Cykelkaravanen ankommer med borgmester Ole Bondo Christensen i spidsen
Tale ved borgmester Karin Søjberg
Tale ved borgmester Ole Bondo Christensen
Borgmester Karin Søjberg Holst tænder lyset i tunnelen
18.00 – Pladsen lukker.

Den nye tunnelbelysning er udarbejdet tæt samarbejde mellem Gladsaxe, Furesø og Københavns Kommune samt Aalborg Universitet og ÅF Lighting og er blevet til på baggrund af finansiering fra Farumrutens kommuner, Vejdirektoratet og Region Hovedstaden. Der er udsigt til bedre belysning i flere tunneller i Gladsaxe Kommune samt langs stien i Københavns Kommune i løbet af 2017 og 2018.