Iværksætterilden brændte i Erhvervsrådets hule

Seks nystartede virksomheder fik hjælp til deres vækstudfordringer fra syv topledere i Erhvervsrådets Hule. Alle gik hjem med gode råd og aftaler om videre dialog.

Torsdag d. 17. november 2016 blev der skabt en elektrisk stemning på Gladsaxe Hovedbibliotek. Mødet mellem seks iværksættere og et erfarent panel af erhvervsledere skabte nye forbindelser og masser af gensidigt netværk og inspiration. Arrangementet var Gladsaxe Kommune, Gladsaxe Erhvervsråd og Væksthusets bidrag til den internationale iværksætteruge GEW, Global Entrepreneurship Week.

Der gøres klar til præsentation

Mette Stentebjerg Jessen, som snart åbner Søborg Kaffehus på Søborg Hovedgade, fik god feedback fra panelet på sin idé om en kaffevogn med kvalitetskaffe og morgenbrød, der servicerer de mange ansatte i Gladsaxe Erhvervsby. Dialogen med panelet blev hurtigt drejet over på, hvordan Mette kunne optimere sin forretning, sikre bedre indtjeningsmuligheder og markedsføre sit produkt optimalt.

Stå ved Buddinge station – fokusér på knudepunkter”, lød det fra blandt andre Erik Weidinger, Weidingerglas og deltager i panelet. ”Tag kaffen med på cyklen til forskellige festivaler, loppemarkeder etc.”, kommenterede Christina Jørgensen fra MT Højgaard og skabte dermed endnu en potentiel markedsåbning for Mettes forretning. God feedback, som en mere afklaret Mette Stentebjerg Jessen kan tage med sig i den videre dialog.

Fra kommunalt ansat til iværksætter
Virksomheden Studieklar ved Annatina Soffie Holm vil lære ressourcesvage unge at studere og gennemføre en ungdomsuddannelse – og også hun modtog konstruktiv feedback fra et engageret panel. Annatina er ansat i Gladsaxe Kommune, men drømmer om at leve af sin egen virksomhed. Der blev kigget på forretningsmodellen og erhvervslederne gav gode råd om, hvordan en virksomhed som Annatinas vil kunne høste gevinster ved at kende erhvervsskolernes og gymnasiernes ”brændende platforme” og efterfølgende tilbyde løsningen på deres udfordringer. Uddannelsesstederne har stramme budgetter og en særlig logik, som ”vil være rigtig god at kende til”, som det lød fra paneldeltager, René Knudsen, formand for HK Service i Region Hovedstaden.

Iris viste sit talent
Virksomheden Freddy Meyer var repræsenteret ved Iris Isabella Engelund, der brænder for sit koncept med talentudvikling og kompetencekortlægning. At skabe motivation driver Iris’ motivation, hvilket også blev bemærket af panelet. Med et energisk drive og stor passion var den overordnede feedback til Iris, at hun bare skal ud over stepperne med sit produkt – og ikke nødvendigvis lade sig afgrænse af den udfordring, som Iris havde præsenteret for panelet, nemlig hvordan hun bedre kan sælge til Gladsaxe virksomheder. ”Glem Gladsaxe, hvis ikke Gladsaxe vil dig endnu”, lød det fra paneldeltager Dan Weibel. Iris har efterfølgende aftalt et møde med både paneldeltagere og Gladsaxe Kommunes erhverv- og vækstenhed med henblik på yderligere dialog.

Hjælp til crowdfunding
Claudio Santambrogio har stor erfaring som iværksætter. Siden 1993 har han solgt møbler fra Milanoområdet i Danmark – men nu er hans forretningsmodel udfordret af de sociale medier og webhandlen. ”Hvordan kommer jeg videre alene mand”, spurgte han? Flemming Troelsen, paneldeltager og startupkonsulent hos Væksthus Hovedstadsregionen aftalte at hjælpe Claudio med at kigge på crowdfunding som en mulighed til at skaffe midler til at arbejde med sin virksomheds webunivers. Det er nemlig svært at skaffe udviklingspenge i banken, lød det samstemmende fra panelet.

Forretning med Fair Trade
Mark Hermann laver sin egen økologiske kvalitetschokolade fra cacaoplantager med ordnede forhold. Han præsenterede en ny type varm cacao, som han har udviklet. Hans udfordring retter sig mod at bryde med caféernes vaneindkøb og få dem til at tænke nyt. Mark Hermann flytter om kort tid sin produktion til Rosenkæret i Gladsaxe. Dan Weibel lukkede med det samme op for en kop kaffe og en snak om erhvervsmiljøet og netværk i kommunen, og flere paneldeltagere bed mærke i den gode fortælling, der omkranser Marks chokolade produkt. ”Sælg aflad og tal ind til kundernes ansvarlighed – der er en god fremtid i produkter, der samtænker samfundsetik og forretning”, anbefalede Martin Lund Knudsen fra NCC. Også Mark har efterfølgende aftalt en snak med Gladsaxe Kommunes erhverv- og vækstenhed.

22-årig serieiværksætter fra Gladsaxe
Som sidste deltager stillede den lokale Gladsaxedreng, Jesper Juel Jensen, sig frem og præsenterede sin virksomhed, Ideanote. Jesper er 22 år, og serieiværksætter, hvilket imponerede panelets ellers robuste deltagere. Ideanote er en software, der kan generere, styre og prioritere idéskabelse blandt alle medarbejdere i en større organisation. Når et forløb er slut, står opdragsgiver tilbage med de idéer, der er størst opbakning til i hele organisationen samt har den højest mulige kvalitet. Panelet fandt idéen spændende og relevant og anbefalede Jesper at få nogle gode referencer på produktet og understøtte markedsføringen med gode cases. Ideanote indgik efterfølgende mødeaftaler med både NCC og HK Service Hovedstaden.

Flere af virksomhederne fik desuden kontakt til arbejdsmarkedsparate ledige, der deltog på opfordring fra Gladsaxe Jobcenter.

Panelet bestående af Erik Weidinger, Flemming Troelsen, Christina Jørgensen, Martin Lund Knudsen, Dan Weibel, René Knudsen og Niels Brahm Andersen lytter til præsentationerne.