Kommunikation og samarbejde på skemaet

Gladsaxes unge kan nu dyrke eSport på alt fra begynder- til eliteniveau

Når man dyrker eSport, spiller man computerspil på konkurrenceplan, og mandag den 2. oktober 2017 klippede borgmester Trine Græse den røde snor til kommunens nye eSports-lokale på GXU (Gladsaxe 10. klasse og Ungdomsskole).

Projektet er et unikt samarbejde mellem Ung i Gladsaxe, Sport College Gladsaxe og GXU og tilbyder eSport som valgfag for kommunens folkeskoler, som fritidsaktivitet og på eliteplan.

E-sport handler om mere end at sidde foran skærmen og skyde løs, og på eSportslinjen arbejdes der blandt andet med samarbejde, kommunikation og konkurrencementalitet, som er vigtige kompetencer at mestre, hvis man vil være en dygtig eSport-spiller. De unge lærer også noget om teamplay og hvilke aftaler, der skal overholdes, for at sammenspillet går op i en højere enhed. De får indblik i, hvad der skal til for at være en taktisk leder, og kost, motion og mental træning er også tænkt ind.

- Med det her tiltag får vi fat i nogle af de grupper af unge, som ellers kan være svære at få ind i fritids- og idrætsmiljøerne, siger borgmester Trine Græse, og 16-årige Christian, der går i 1.G på Gladsaxe Gymnasium, er også glad for det nye tilbud:

- I stedet for at sidde alene derhjemme og spille, er det rigtig hyggeligt at komme her og spille og være sammen med de andre. Jeg vidste for eksempel ikke, at der var andre i Gladsaxe, der spiller på mit niveau - og der sidder faktisk én lige her ved siden af mig, fortæller Christian og peger på sidemanden.

På GXU udbydes eSport på niveauerne begynder og let øvet, og Sport College Gladsaxe tilbyder linjefaget på eliteniveau. Kommunens folkeskoler får også glæde af eSport-lokalet, når 45 elever fra 7., 8. og 9. klasse tager eSport som linjefag.