Sommerregn viser klimatilpasningsprojekt i aktion

Den seneste periodes kraftige regnvejr har givet mulighed for at se et af Danmarks største klimatilpasningsprojekter i aktion.

Man siger, at intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det gælder måske også det regnvejr, der har præget sommeren 2017. Det har nemlig givet mulighed for at se et af Danmarks største klimatilpasningsprojekter i aktion i området omkring idrætsanlæggene ved Høje Gladsaxe.

Klimatilpasning og meget mere
I Høje Gladsaxe er store klimatilpasningsløsninger ved Gladsaxes idrætsanlæg smeltet sammen med boligområder, natur, stier og aktivitetsområder i én samlet løsning. Det betyder blandt andet, at man kan nyde en gåtur og se vandet flyde fra bassin til bassin ved det flot udførte projekt på Vandledningsstien eller få rørt kroppen på bevægelsesområdet foran idrætsanlæggene, når det ikke fungerer som midlertidigt regnvandsbassin under kraftige regnskyl.

Det nye klimakvarter er med til at aflaste kloaksystemet og tage hånd om de udfordringer, som dele af området har haft med regelmæssige oversvømmelser, urenset spildevand fra Høje Gladsaxe Vest og vandmangel i Høje Gladsaxe Parken.

Læs mere om projektet her.


Borger