Spar penge på elforbruget i din butik

Gladsaxe Kommune tilbyder i samarbejde med Brødrene Weibel El-teknik, at butikker og andre mindre virksomheder i Gladsaxe kan få et energitjek, der viser, om de kan spare på deres forbrug af strøm.

Med et specialudviklet apparat der måler, hvad butikkerne bruger strøm på, har Gladsaxe Kommune startet en kampagne, der skal finde skjult strømforbrug i detailhandlen. Kommunens mål er at nedsætte udledningen af CO2 med 40 procent i år 2020.

Ifølge projektleder i Gladsaxe Kommunes miljøafdeling, Claus Frier, er kommunen allerede i gang med at gennemføre energibesparende tiltag i kommunens egne bygninger. Men for at nå målet skal borgere og virksomheder også være opmærksomme på klimaet i de valg, de træffer. Omkring 30 procent af den samlede CO2-udledning i Gladsaxe kommer nemlig fra virksomheder i kommunen.

- Med denne kampagne er det let for butiksejerne og ejere af mindre virksomheder at få overblik over, hvad de bruger strøm på, og hvor der er unødvendige strømslugere. Der kan være mange penge at spare for butikkerne og store klimamæssige fordele ved for eksempel at udskifte maskiner af ældre dato eller ved at slukke for lys og maskiner udenfor butikkens åbningstider, siger Claus Frier.

Specielt måleapparat udviklet af Brødrene Weibel
Den lokale virksomhed Brdr. Weibel har udviklet det måleapparat, som undersøger, hvad butikkerne bruger deres strøm på. Når de tager på besøg i en butik, sætter de apparatet til butikkens el-tavle, hvor den måler strømforbruget over fire til seks dage. Derefter indsamler Brdr. Weibel det data, som apparatet har indsamlet om fordelingen af butikkens strømforbrug og laver en rapport over resultaterne.

I rapporten får butiks- eller virksomhedsejerne anbefalinger til, hvad de kan gøre, og hvor meget de kan spare. Med rapporten i hånden kan butiks- eller virksomhedsejerne frit vælge, hvem de ønsker til at udføre et eller flere af de anbefalede tiltag. De butikker der vælger at gennemføre ét eller flere tiltag fra rapporten vil blive certificerede KlimaKlar-virksomheder i Gladsaxe Kommune.

Penge at spare på elregningen
Tilbuddet om at få et tjek af butikkens strømforbrug er gratis for de første 50. Én af de butikker, der allerede har benyttet sig af tilbuddet, er Søborg Guld og Sølv. På baggrund af energitjek i butikken har indehaveren af Søborg Guld og Sølv besluttet at udskifte al belysning i butikken, fordi der har vist sig at være mange penge at spare ved at skifte til LED-belysning.

Er du butiksejer eller ejer af en mindre virksomhed, og har du lyst til at få et tjek af din virksomheds strømforbrug kan du tilmelde dig ved at kontakte Claus Frier på tlf. 39 57 58 83 eller mail clafri@gladsaxe.dk.