Telefonkæde fejrer 45-års jubilæum

Gladsaxe Kommunes Telefonkæde har med sine daglige morgenopkald givet svækkede ældre en ekstra tryghed i 45 år.

I marts 1972 tog den tidligere viceborgmester og socialudvalgsformand, Nanna Rasmussen, initiativet til at oprette Telefonkæden som tryghedsskabende foranstaltning i Gladsaxe Kommune. Og mandag eftermiddag kunne Gladsaxe Kommunes Telefonkæde derfor fejre sit 45-års jubilæum på Gladsaxe Rådhus, hvor alle, der er med til at få Telefonkæden til at fungere, var inviteret.

Gladsaxe Kommunes Telefonkæde er et tilbud til svækkede, ældre borgere, som ikke har familie eller netværk omkring sig. I dag er 130 borgere tilmeldt den gratis ordning, der indebærer at den ældre får et tryghedsopkald fra frivillige opringere hver morgen på alle ugens hverdage. Besvarer borgeren ikke opkaldet, ringes der videre til pårørende, hospitalernes patientindlæggelse, hjemmeplejen og lignende for at få oplyst, om borgeren eventuelt opholder sig dér. Er det ikke tilfældet, må opringeren gå ud fra, at den ældre ligger syg i hjemmet, og straks sætte foranstaltninger i gang, så den ældre får den fornødne hjælp hurtigst muligt.

Borgmester Karin Søjberg Holst (A), seniorudvalgsformand Trine Græse (A), ældrechef Herle Klifoth og ældrekonsulent Ea Lykke Elsborg var sammen med de mange frivillige opringere med til at fejre, at det i 45 år er lykkedes at holde gang i Telefonkæden til gavn for mange ældre borgere i Gladsaxe Kommune.