Topledere delte viden og netværk med seks iværksættere

Allerede tirsdag formiddag meldtes alt udsolgt til ”Erhvervsrådets Hule”, der løb af stablen torsdag d. 17. november på Hovedbiblioteket i Gladsaxe. Seks iværksættere præsenterede deres forretningsidé til et topengageret panel af virksomhedsledere fra Gladsaxe Erhvervsråd. Kimen var lagt til en spændende og dynamisk torsdag aften, hvor også 70 publikummer fra primært Gladsaxe Gymnasium skabte en rigtig god stemning.

Panelet blev præsenteret for idéer, der spændte fra kaffesalg på cykelvogn over talentudvikling, chokoladeproduktion, idégenerering og skoleprojekter for udsatte børn - til møbelsalg af italienske møbler på nettet. Hver iværksætter præsenterede en konkret udfordring, som de havde behov for hjælp til at løse.

Tanken bag arrangementet er at få skabt en levende og forretningsdrevet kontakt mellem Gladsaxe Erhvervsråd og iværksætterne. Jeg er overbevist om, at der – et eller andet sted i Erhvervsrådets store netværk – findes de rette kompetencer, der kan hjælpe vores iværksættere videre på deres rejse”, siger erhvervsudviklingschef i Gladsaxe Kommune Freja Ludvigsen, der var aftenens ordstyrer og arrangør.

Udover medlemmer af Gladsaxe Erhvervsråd sad startupkonsulent fra Væksthus Hovedstaden, Flemming Troelsen, med i panelet. ”Jeg havde en super aften med mange spændende oplæg. Det var en fornøjelse at give sparring til deltagerne”, udtaler han – og han glæder sig til at snakke med endnu flere lokale iværksættere, når han hver onsdag holder startup møder på Gladsaxe Hovedbibliotek. Også Gladsaxe Jobcenter deltog ved virksomhedskonsulent Michael Pausgaard. ”Jeg fik masser af gode kontakter i aften – og fik matchet ledige borgere med virksomheder”.

Smittende energi og entusiasme
Martin Lund Knudsen fra NCC fandt arrangementet givende og inspirerende. De øvrige paneldeltagere var Dan Weibel fra Brdr. Weibel El-teknik, Christina Jørgensen fra MT Højgaard, Erik Weidinger fra Weidingerglas, Niels Brahm Andersen fra EY samt Rene Knudsen fra HK Service Hovedstaden. Alle udtrykte stor glæde ved at mærke den energi og entusiasme, der bærer iværksætterne frem, og de tilbød alle aftaler om videre samtaler med iværksætterne. ”Der er håb for Danmarks fremtid”, udtalte paneldeltager Rene Knudsen optimistisk under afrundingen af panelets taletid.

Afslutningsvist var der mulighed for netværk, hvilket mange benyttede sig af for at få uddybet en tidligere dialog eller blot få aftalt, hvor og hvornår dialogen fortsættes. Ifølge Freja Ludvigsen lykkedes det at få skabt nye forbindelser på tværs, hvilket er et vigtigt element i Gladsaxe Kommunes nye, visionære erhvervspolitik.