Våben mod skjulte strømtyve

Nyt våben mod skjulte strømtyve opfundet af Gladsaxe-virksomhed i samarbejde med kommunen.

”Virksomhederne får ofte en overraskelse, når de ser resultatet af vores målinger”, siger Dan Weibel fra Brdr. Weibel El-teknik i artiklen ”Nyt våben mod virksomhedernes skjulte strømtyve” i Børsen den 13. december 2016.

Dan Weibel har i samarbejde med Gladsaxe Kommune opfundet et nyt måleapparat, som kan afsløre energislugere hos virksomheder. Netop nu har el-virksomheden foretaget 75 målinger hos butikker, kontorer og virksomheder i Gladsaxe.

”Rigtig mange tror, at de har gjort alt, hvad de kunne for at spare på strømmen. F.eks. ved at gå over til LED-belysning og installere tænd-sluk-ure. Men der er stadig penge at spare. I hvert fald afslører vores måleapparat skjulte strømtyve, som virksomhederne ikke er opmærksomme på”, siger Dan Weibel til Børsen.

Måleapparatet kobles op på virksomhedens el-tavler. Der måles hen over en uge, og herefter får virksomheden en rapport med anbefalinger til, hvor der kan sættes ind for at spare strøm.

I et supermarked kan man f.eks. måle strømforbruget uafbrudt en hel uge og afsløre, om f.eks. kasseapparaterne, kølemontrerne eller facadelyset sluger for meget strøm. Apparatet kan også se, hvis medarbejderne glemmer at slukke kaffemaskinen, når de holder fyraften, fortæller Dan Weibel.

Dan Weibel viste sin opfindelse frem på et møde i Gladsaxe Erhvervsråd, hvor han er medlem. Her er det næstformand Erik Weidinger fra Weidingerglas, der kigger nærmere på apparatet, der transporteres rundt i en ladcykel.