Jeg skal have ændret mit udenlandske kørekort til et dansk kørekort.

Du kan få ombyttet dit udenlandske kørekort til et dansk kørekort i borgerservice. Husk at du skal bestille tid til kørekort, inden du møder op i Borgerservice.

Hvor får jeg ombyttet kørekortet?

Du skal henvende dig i Borgerservice på Rådhuset. Husk at du skal bestille tid til kørekort hos Borgerservice.

 

 

 

 

 

Hvad skal jeg tage med til Borgerservice?

 • En lægeattest, som er udstedt af din egen læge (NB KUN hvis du har et kørekort, som IKKE er udstedt på Færøerne, i Grønland, eller i et EU eller EØS land)
 • Et foto som opfylder politiets bestemmelser. Hvis du ikke selv har et foto med, kan du få taget et digitalt foto i Borgerservice.
 • Digitalt foto koster 130 kr. (printes ikke)
 • KLIK HER og se de forskellige krav, der er til fotoet på dit kørekort
 • Dit kørekort
 • Dit gyldige pas. Har du ikke et gyldigt pas, skal du medbringe din originale dåbs-, navne- eller fødselsattest samt billedlegitimation.
 • Dokumentation for ophold i mindst 6 måneder, i det land hvor kørekortet er udstedt.

Hvor lang tid er mit kørekort gyldigt?

​Dit udenlandske kørekort er gyldigt i op til to år efter du har bosat dig i Danmark. Hvis dit kørekort udløber inden for to år efter du har bosat dig i Danmark, skal du søge om at få fornyet dit kørekort. Kørekortet vil ved samme lejlighed blive ændret til et dansk kørekort.

Hvornår har jeg boplæl i Danmark?

Du har bopæl i Danmark fra den dag du opholder dig mindst 185 dage i landet. Det gælder både hvis opholdet er af personlig eller erhvervsmæssig karakter.

Mit kørekort er fra et ikke-EU-/EØS-land

Kørekortet kan også ombyttes til et dansk kørekort uden kontrollerende køreprøve, hvis det er udstedt i:

 • Australien Capitol Territory
 • Brasilien
 • Japan
 • kinesisk Taipei (Taiwan)
 • Republikken Korea (Sydkorea)
 • Rusland
 • Schweiz 
 • Ukraine

- men du skal medbringe en lægeattest udstedt af din egen læge.

Mit kørekort er fra Singapore

Kørekortet kan endvidere ombyttes til et dansk kørekort uden kontrollerende køreprøve, hvis det er udstedt i Singapore, men du skal medbringe en lægeattest udstedt af din egen læge, fremlægge en erklæring fra dit hjemland om, at du ikke har været frakendt førerretten i de seneste fem år og afgive en erklæring om at have to års reel føreranciennitet.

Jeg har boet i Danmark i et år

Når der er gået et år skal du have ombyttet dit udenlandske kørekort til et dansk kørekort, hvis du fortsat ønsker at kunne køre bil her i landet.

Jeg ved at jeg skal bo i Danmark i mere end et år

Hvis du ved, at du skal bo i Danmark i mere end et år skal du have ombyttet dit  udenlandske kørekort, hvis du fortsat ønsker at køre i Danmark.

Jeg har et udenlandsk kørekort

Øvrige udenlandske kørekort giver kun ret til at køre i Danmark i op til 90 dage, efter du er registeret med fast bopæl i Danmark.

Jeg skal være i Danmark i mere end 90 dage

Du skal derfor også i dette tilfælde søge om ombytning af dit udenlandske kørekort til dansk, hvis du fortsat ønsker at køre i Danmark.

Skal jeg op til køreprøve?

Hvis du har et kørekort fra enten et EU-land eller Island, Norge og Liechtenstein, kan du bruge det i Danmark. Du kan vælge at få det byttet til et dansk EU-kørekort uden at komme til kontrollerende køreprøve, hvis du har bopæl i Danmark.

Øvrige udenlandske kørekort kan først ombyttes efter en kontrollerende køreprøve.

Hvad koster det at ombytte kørekort?

En ombytning til dansk kørekort koster 280 kr.

Jeg er ikke dansk eller nordisk statsborger

Hvis du ikke er dansk eller nordisk statsborger, skal du medbringe en gyldig opholdstilladelse (eller opholdsbevis, hvis du er EU-borger).

Skal mit kørekort oversættes?

Borgerservice kan samtidig kræve en oversættelse af dit kørekort. Oversættelsen skal være udstedt af en translatør eller en oversætter, som er godkendt af Rigspolitiet.

Udlændinge i Danmark - internationalt kørekort

Hvis du er udlænding med midlertidig bopæl i Danmark, kan du bruge et internationalt kørekort (en oversættelse af kørekortet) og et gyldigt udenlandsk kørekort. Hvis du ikke har det, kan du få udstedt et turistkørekort hos politiet, der giver tilladelse til midlertidigt at køre i Danmark.

 

Bestil tid hos Borgerservice

Hvis du skal have nyt, ændret eller et udenlandsk kørekort kan du bestille tid hos Borgerservice til kørekort.

Bestil tid

Regler for ombytning

Læs mere om reglerne for ombytning af udenlandsk kørekort til et dansk på Færdselsstyrelsens hjemmeside.

politi.dk
Kørekort