Seniorer, Bygning 14

Bygning 14 er et aktivitets- og samværstilbud - i daglig tale ”Hyggeklubben” Vi tilbyder det både som heldags- og deltidstilbud.

Brugerne

Brugerne er pt mellem 38 og 85 år. Vi har mange kørestolsbrugere. Vi har god erfaring med brugere med demens. I øvrigt er husets brugere meget bredt sammensat med forskelligartede behov. Vi lægger stor vægt på at alle dagligt har følt nærvær og at der er en positiv stemning i huset. Som en bruger engang sagde ”vi skal være gode ved hinanden”.

Aktiviteter

Vi tilbyder mange forskellige aktiviteter i huset. Blandt dem kan nævnes håndarbejde, lægge puslespil, tegne, male, spille spil, hyggesnakke, lave perlesmykker, kigge i ugeblade, højtlæsning/dagens avis, sang/musik. Vi har klaver og musikinstrumenter, som vi gerne bruger. Vi er særlig opmærksomme på, at de der ikke kan aktivere sig selv, tilbydes sansestimulerende aktiviteter. Vi har også mulighed for at tilbyde massage. Vi har en massagestol samt loftlift.

IT

Vi har to touchskærme og to IPads. Disse benytter vi på forskellige måder dagligt sammen med brugerne. Lige fra at se billeder fra dagligdagen og fester, spil med musik, vendespil, og lave billede historier, til at lave personlige elektroniske ”bøger”. Disse bøgers indhold bestemmes af brugeren selv og kan rumme alt lige fra deres egen dagligdag til sjove filmklip fra internettet.
Fordelen ved touchskærme og IPads er at det er nemt at inddrage brugerne, idet de nemt kan klikke videre i et program direkte på skærmen.

Udendørs aktiviteter

Vi har en dejlig terrasse, hvor vi har krukker med flotte blomster, frugt og krydderurter, og et bed med bærbuske og rabarberplanter. Disse bruger vi i bagværk eller til frugtgrød. Gode opskrifter hertil finder brugerne gerne i ugebladene. Vi har mulighed for at gå ture på området og evt. gå i aktivitetscentrets cafe ”Cafe Dukkehuset” eller besøge de andre huse/grupper i Aktivitetscenteret.

Kaffepauser

Vi holder dagligt pause i aktiviteterne, hvor der serveres kaffe, te og saft. Hver onsdag får vi et glas sodavand eller cider, og hver torsdag serveres lidt sødt eller frugt til kaffen.
Efter pausen ønsker brugerne at der spilles spil. I begge grupper spilles der primært et forenklet spil yatzy.

Traditioner

Vi deltager i aktiviteter på tværs i aktivitetscentret.
Vi fejrer brugernes fødselsdag efter deres eget ønske. Vi holder julefrokost, vinterfest med sang og banko, samt påskekaffebord i huset, og deltager i Aktivitetscenterets Forårsfest og discofest.
Hver år i november er der en forældre/pårørende aften.

Hvornår mødes vi?

Forrmiddagsgruppen fra 8.30 – 11.30 og eftermiddagsgruppen fra 12.30 til 15.30.

Beskæftigelse, Aktivitet og Samvær