Unge, Bygning 17

Bygning 17 - de unges hus. Brugerne har alle behov for individuel støtte og vejledning, dette gør sig gældende både på det personlige, praktiske og det sociale plan.

Brugersammensætning

Brugergruppen i bygning 17 er funktions og udviklingsmæssigt en blandet gruppe. Gruppen er primært et ungt hus, aldersgruppen er dog imellem 25-65 år.

Kommunikation

Mange af vores brugere har et verbalt sprog, andre bruger tegn til tale, kommunikations tavler, fotos og eller Board-maker i den daglige kommunikation. Desuden er iPads og touchskærme blevet et godt kommunikations middel, som vi benytter os af og udvikler hele tiden.

Pædagogisk praksis

Vores pædagogik har udgangspunkt i et humanistisk menneskesyn, hvor alle er ligeværdige og hvor omsorg og respekt, for den enkeltes individualitet og trivsel i dagligdagen har højeste prioritet. Vi arbejder med brugerindflydelse, bl.a. via brugermøder hvor alle kan ytre sine ønsker om hverdagen, om ture, om maddage m.m. Neuropædagogik er en fast integreret del af den fortløbende udviklingsorienterede pædagogiske praksis der er i huset.

Aktiviteter

Dagligdagen er præget af forskellige gøremål, aktiviteter og samvær. Eksempelvis spiller vi brætspil, maler, bruger ipads, pc-touchskærme, spiller wii og playstation, hører musik, ser film, synger, laver mad, går ture i vores smukke omgivelser, kører ture i vores bus, bruger vores sanserum med vandseng, massagestol, hængekøje.
Desuden er vi rigtige gode til at være sammen, hygge os og holde fast i alle vores dejlige traditioner så som påskefrokost, julefrokost, halloween pyntning, sommer grill dage og en lang række andre, spontane og sæsonorienterede aktiviteter.

Personale og de fysiske rammer

Vi er seks uddannede pædagoger i huset og indimellem har vi pædagogstuderende og folk i forskellige aktiverings tilbud. Vores hus er opdelt i tre selvstændige grupper med ca. 7-8 brugere i hver. I hverdagen er vi fleksibel og arbejder på tværs af grupperne. Desuden har vi en dejlig gårdhave som er vores ekstra rum i sommer halvåret.

Beskæftigelse, Aktivitet og Samvær