Hjælp til kompressionsstrømper

Hvad er det: Hjælpemidler til på- og aftagning af lægeordinerede kompressionsstrømper. Strømperne skal sidde stramt til benet og kan derfor være svære at tage på og af både for borgeren men også for medarbejderen.

Hvad er det: Hjælpemidler til på- og aftagning af lægeordinerede kompressionsstrømper. Strømperne skal sidde stramt til benet og kan derfor være svære at tage på og af, både for borgeren men også for medarbejderen.

Formålet er at undersøge om korrekt brug af hjælpemidler kan gøre borgere, der modtager hjælp til på- og aftagning af kompressionsstrømper mere selvhjulpne. Samtidig skal hjælpemidlerne forebygge arbejdsskader og nedslidning af personalet.

Målgruppe: Borgere som modtager hjælp fra hjemmeplejen.

Status: Udvalgte medarbejdere i hjemmeplejen og på seniorcentrene er uddannet i korrekt brug af de udvalgte hjælpemidler, så de kan vurdere, hvad der er det mest optimale hjælpemiddel for den enkelte borger. På seniorcentrene tænkes det ikke, at borgerne vil blive selvhjulpne, men at hjælpemidlerne skal være med til at forebygge arbejdsskader i forbindelse med på-og aftagning af kompressionsstrømper. Projektet fortsætter i 2017 for at finde en måde, hvorpå løsningen kan implementeres i driften.

Der findes flere typer af hjælpemidler for at gøre på- og aftagning nemmere.

Leverandør: Projektgruppen har vurderet flere typer af hjælpemidler til på- og aftagning af kompressionsstrømper. Dette har ført til valg af fire hjælpemidler:

Mediven

Mediven 2 in 1- kan kombineres med friktionsmåtte.

 

 

 

Magnide (den med magneten)

 

 

 

Easy Slide

 

 

 

Compressana MASTER stativ

 

 

Hjælp til seniorer