Kronisk sygdom

Kurset "Lær at tackle kronisk sygdom" giver dig inspiration og redskaber til at håndtere de bekymringer og problemer, som følger med kronisk sygdom. Det kan fx være træthed, smerter eller frustration og nedtrykthed.

Lær at tackle kronisk sygdom

Deltagere oplever ofte, at de fx får mere overskud, færre smerte og mindre træthed og større kontrol over deres sygdom.

Kurset er for dig, der enten selv har en kronisk eller langvarig sygdom eller til dig, som er pårørende. Der deltager folk med forskellige diagnoser og symptomer, men ofte er det de samme bekymringer og problemer, man oplever uanset sygdom. Der er typisk omkring 12 deltagere på holdet. Du skal være minimum 18 år for at kunne deltage og kunne tale og forstå dansk.

Kurset varer seks uger med undervisning 2½ time om ugen.

På kurset vil I arbejde med konkrete øvelser, redskaber og teknikker og med emner, som er aktuelle for dit liv og din situation. Det er fx:

  • Håndtering af stress, smerte, træthed og nedtrykthed
  • At sætte sig mål – og nå dem
  • Muskelafspænding
  • Håndtering af vanskelige følelser
  • Gode madvaner og fysisk aktivitet

Underviserne er uddannet af Komiteen for Sundhedsoplysning, og har enten selv en kronisk eller langvarig sygdom, eller er pårørende til én, der har.

Hvor og hvornår

Næste kursus

Der er først et kursus igen i efteråret 2017.
Du kan blive skrevet på venteliste ved at ringe på telefon 39575757.

Sted

Gladsaxe Kommunes Forebyggelsescenter, Søborg Hovedgade 200, 2860 Søborg. Der er adgang for kørestolsbrugere.

Tilmelding og yderligere information

Det er vigtigt, at du deltager i en introduktion, inden du melder dig til et kursus. Introduktionsarrangementet varer ca. en time. Du kan tilmelde dig kurset ved introduktionen. Hvis du er interesseret i at deltage kan du tilmelde dig ved at ringe på telefon 39 57 57 57. Hvis du har spørgsmål til kurset kan du kontakte kommunens sundhedskonsulent Kate Burkal på telefon 39 57 57 65 eller skriv en mail til lærat@gladsaxe.dk.

Hjælp ved sygdom