Gladsaxe Ældrepris 2014 til omsorgsfuld ildsjæl

Gladsaxe Kommune hædrer hvert år en borger, der gør en forskel og yder en ekstraordinær indsats til gavn og glæde for kommunens ældre. I år går Ældreprisen til Ulla Reitz, der får prisen for sin ihærdige indsats som formand for Aktivitetskredsen af 1989 i Høje Gladsaxe.

Ældreprisen 2014
Borgmester Karin Søjberg Holst overrækker Ældreprisen til
Ulla Reitz.

Ældreprisen bliver hvert år givet til mennesker eller foreninger, der yder en ekstraordinær indsats overfor kommunens ældre. Årets prismodtager Ulla Reitz gør en stor indsats som formand for aktivitetskredsen, hvor de cirka 60-70 faste medlemmer mærker hendes store omsorg.

- Du yder en ganske særlig omsorg overfor alle medlemmerne i Aktivitetskredsen. Du lægger vejen forbi huset næsten dagligt, og hjælper med at lave kaffe, dække bord og du får i det hele taget medlemmerne til at føle sig godt tilpas. Jeg synes, det er ret imponerende, sagde borgmester Karin Søjberg Holst ved prisoverrækkelsen på rådhuset.

Lørdag er fridag – næsten
I Aktivitetskredsen er der både litteraturkreds, sanghold og banko. Der bliver også strikket, broderet og hæklet. Og spillet kort. Alt sammen med hygge, kaffe og hjemmebag. Om torsdagen tager ganggruppen en sund og rask travetur til Utterslev Mose, Smørmosen eller Bagsværd Sø. Kredsen har også et male-hold, hvor der eksperimenteres med kunst og kulørte farver. Ulla Reitz er med alle steder – og har været det de sidste 8 år.

- Den eneste dag du ikke er i Seniorklubberne er lørdag. Der holder du vist fri – hvis du da ikke lige er nede og købe ind til om søndagen, hvor du står for maden i Aktivitetskredsens Søndagsklub. Du køber ind og laver varme retter og gerne med efterfølgende dessert - på en god dag. Og dem er der mange af i Søndagsklubben Det er imponerende, hvad du når og hvad du gør for andre, lød roserne fra Karin Søjberg Holst.

Alle skal have det godt
Det er ikke kun aktivitetskredsens medlemmer der mærker Ullas store omsorg, bemærkede borgmesteren.

- Jeg har hørt, at hvis ikke du er i Aktivitetskredsen eller i Seniorklubberne, så besøger du ældre, der er blevet syge eller kommet på hospitalet. Eller køber ind for ældre, hvis børn er ude at rejse og ikke har nogen til at købe ind for sig. Du har virkelig fortjent Ældreprisen, sagde Karin Søjberg Holst inden hun overrakte årets Ældrepris.

Gladsaxes Ældrepris har været uddelt siden 2005. Sammen med prisen og blomsterne følger en check på 10.000 kroner.

Borger