Husk at åbne din digitale post

Din kontakt med det offentlige starter på nettet gennem din digitale post. Hvis du synes Digital Post virker uoverskueligt eller besværligt, er der altid hjælp at hente i borgerservice, hos it-hjælperne på biblioteket, over telefonen eller online.

Read about Digital Post in english, türkçe, farsi, polski, af-Soomaali, عربي ,عربى‎

Digital Post betyder at de breve du før fik med posten fra det offentlige nu kommer i din digitale ”postkasse” på computeren, tabletten eller telefonen. Nogle af brevene skal du reagere på, da det eller kan få konsekvenser for din økonomi eller andre vigtige ting– ligesom med de breve du før fik i din fysiske postkasse.

Alt mellem himmel og jord
Alle får en digital postkasse når de er fyldt 15 år. Her får du besked om alt mellem himmel og jord fra pladsen til dit barn i daginstitutionen, til indkaldelser til sygehuset og breve om SU, boligstøtte, skat og pension.

Digital Post betyder at du kan tjekke din post fra det offentlige online på borger.dk eller eboks.dk med dit NemID, uanset om du er hjemme, på biblioteket, eller i sommerhuset.

Du kan få besked om at du har fået ny post på SMS og e-mail, ved at indtaste mobilnummer og mail på borger.dk. Hvis du ikke har et NemID, kan du bestille et på nemid.nu, eller i borgerservice.

Hjælpen er aldrig langt væk
Dem der er utrygge over at skulle have flyttet postkassen fra havelågen til computeren, tabletten eller mobilen, kan give deres ægtefælle eller et familiemedlem adgang til at læse deres digitale post, eller give en fuldmagt til en anden person, der kan læse den for dem.

Du kan også helt blive fritaget for at modtage den elektronisk, hvis du ikke har adgang til en computer med internet i dit hjem, eller hvis du har en funktionsnedsættelse, er hjemløs, eller har sproglige vanskeligheder.

Hvis du gerne vil have hjælp til at bruge din digitale post eller borger.dk, kan du få hjælp i borgerservice, af IT-hjælpere på biblioteket (spørg i skranken eller se hvordan på gladsaxe.dk/ithjaelp), du kan ringe 1881 eller 70 10 18 81, eller du kan finde hjælp og vejledning på borger.dk/digitalpost eller gladsaxe.dk/digitalpost.

Du kan også komme til ’spørgetime’ på Gladsaxe Hovedbibliotek onsdag den 11. november og 18. november mellem 16 og 18, hvor du blandt andet vil kunne få hjælp til borger.dk. Husk at medbringe din NemID.

Spar tid, papir og porto
Der er meget du i øvrigt kan bruge borger.dk til, ligegyldigt om du er 15 eller 115 år gammel. Du kan søge om sundhedskort, boligstøtte, vielse, børnetilskud, separation, skilsmisse, og folkepension. Du kan også melde din cykel stjålet, melde flytning eller anmelde rotter i haven, se din skat, skifte læge, og meget andet.

Og når du bruger borger.dk, skal du kun logge ind et sted for at finde dine dokumenter. Du slipper for de mange mapper med papirer på reolen, du er med til at gøre Danmark grønnere, og til at spare offentlige udgifter til arbejdstid, papir og porto, som i stedet kan bruges på velfærd.

Læs om Digital Post og NemID på gladsaxe.dk/digitalpost eller på andre sprog nedenfor:

What is Digital Post? / long version / NemID

Dijital Posta nedir? / long version / NemID

همچنان دريافت پست ديجيتا / long version / NemID

Czym jest Poczta cyfrowa? / long version / NemID

Waa maxay Boostada Dijital ah? / long version / NemID

ما المقصود بالبريد الرقمي؟ / long version / NemID

Borger