Gladsaxe støtter Sundhedsstyrelsens ’HVID JANUAR – alkoholfri måned’

Sundhedsstyrelsen kører igen i år kampagnen HVID JANUAR, som kort og godt opfordrer alle til at tage alkoholfri i januar måned. Altså ingen vin, ingen øl og ingen spiritus i en måned. Gladsaxe støtter kampagnen HVID JANUAR, som handler om at bidrage til sundere alkoholvaner på længere sigt.

Sundhedsstyrelsen kører igen i år kampagnen HVID JANUAR i samarbejde med flere forskellige parter. I Gladsaxe bakker vi også op om en god sund start på året, ligesom flere andre kommuner.
Sundhedsstyrelsen ønsker med kampagnen at give dansk alkoholkultur ’bag(h)jul’ – og få flere til at have et sundere forhold til alkohol. Og ideen breder sig fra år til år.
 Det handler om at bryde vaner
I januar skruer mange danskere ned for de usunde vaner og op for sundheden i januar oven på julen. HVID JANUAR er er en god anledning til at holde en pause fra alkohol. En længere pause fra alkohol er nemlig en god anledning til at bryde vaner. Og for mange er alkohol netop blevet en vane. Med en måned helt uden alkohol bliver man mere bevidst om, hvor og hvornår genstandene ryger ned. Det betyder for mange, at forbruget bliver lavere – også på længere sigt.

Tab dig, sov bedre, få mere energi og spar penge
Når du siger nej tak til alkohol vil du styrke din egen sundhed. Da alkohol indeholder mange kalorier og ovenikøbet gør dig mere sulten - vil du hurtigt kunne se på vægten, at den går nedad. Du vil også sove meget bedre og opleve en større energi. Sidst men ikke mindst, vil du også kunne mærke det på pengepungen, hvis du dropper alkoholen.

Stå på, når det passer dig
Du kan stå på, når det passer dig. Du kan også nøjes med at tage en HVID uge, hvis du vil teste ideen af. Men du kan først forvente en effekt efter en længere periode. Skulle du falde i, starter du blot igen.
Målet er en måned uden alkohol.

Læs mere på Facebook.com/hvidjanuar, og del på Facebook, at du holder HVID JANUAR.

Du kan også få mere information på www.hvidjanuar.dk

Tips, til dig der vil holde HVID JANUAR:

- Skriv en liste med dine gode grunde til, hvorfor du vil drikke mindre.
- Tænk over, hvornår det er svært og hvornår det er nemt at droppe alkoholen
- Fortæl venner og familie at du holder HVID JANUAR.
- Hav ikke alkohol derhjemme – eller sæt det langt væk, så du ikke bliver fristet.
- Drik noget andet, fx alkoholfri øl eller vin, smoothies, juice eller kaffe.
- Drop alkoholen - Gør noget andet end det, du ville have gjort – gå en tur eller snak med en ven
- Sig ’nej tak – jeg holder HVID JANUAR', hvis du bliver budt.

For mere information:
Sygeplejerseke i Forebyggelsescenteret
Kirsten Gerholt 
birger@gladsaxe.dk

 

Borger