Gladsaxes jobbank for unge hjælper over hundrede i fritidsjob

I et år har unge i alderen 13-18 kunne få sparring, råd og vejledning af Ungeenheden til at skrive, søge og få et fritidsarbejde i Gladsaxe. Det har siden kastet over hundrede stillinger af sig.

Vil arbejdsgiverne overhovedet ansætte mig, hvis jeg aldrig har haft en arbejde før? Og hvad hvis de spørger mig, hvorfor jeg vil have jobbet, og det bare er fordi, jeg gerne vil tjene penge?

Det er to af de spørgsmål, som Ungeenhedens konsulenter oftest er blevet stillet siden efteråret 2017, hvor de i det nye initiativ ’Fritidsjob i Gladsaxe – en jobbank’ har hjulpet 13-18 årige unge med at få et fritidsarbejde.

I alt har 107 unge med tilknytning til Gladsaxe fået fritidsjob med hjælp fra konsulenterne, der blandt andet hjælper de unge med at skrive ansøgninger og at gå til jobsamtaler.

- Vi hjælper dem med deres usikkerhed omkring deres egne evner. De tror ikke, de kan få et job, hvis ikke de har haft et før. Mange af de unges motivation for et fritidsjob er jo blandt andet muligheden for at tjene sine egne penge, men det tror de ikke, at de må skrive i et CV. Men det er jo en ærlig sag, og arbejdsgiverne ser ofte positivt på, at man som ung har et ønske om at tjene andet end sine forældres lommepenge, fortæller konsulent Kira Pumali.


Hos Ungeenheden kan du få svar på alle dine spørgsmål om fritidsarbejde.

Erfaringer til fremtiden
Der er mange spørgsmål, der melder sig, når man som ung søger fritidsjob, og det stopper ikke, når man har fået et arbejde. For hvad er reglerne egentlig for en ungarbejder? Hvordan udfylder man et skattekort? Og hvor meget må man overhovedet tjene i løn?

Alle de spørgsmål står konsulenterne også klar til at svare på, når de blandt andet underviser skoleklasser sammen med pædagoger og lærere

Her lærer de unge, hvorfor det er godt at have et fritidsjob, og hvordan man sagtens kan få et arbejde, selvom man ikke kender nogen, der kender nogen, som kan finde en genvej ind på arbejdsmarkedet for én.

- Jo tidligere knytning til arbejdsmarkedet, jo lettere er det at få et arbejde senere hen i sit liv. Selvom man ikke har nogle forældre, venner eller netværk, som kan hjælpe én, så kan man stadig få en tidlig tilknytning til arbejdsmarkedet. Det gælder også for de mere udsatte unge, hvor det handler om at finde et tilbud til dem, som er bedre end de tilbud, de kan få i andre miljøer, forklarer Kira Pumali.

Ønsker du hjælp til at skrive ansøgninger, eller har du bare spørgsmål omkring fritidsjob, så kan du kontakte konsulenterne Kira og Sigrid på 21 36 90 41 og 29 37 65 20 eller på Facebook-gruppen Fritidsjob Gladsaxe, hvor man også kan finde jobopslag.

Borger