Demonstrationshaver

De fem demohaver i Gladsaxe Kommune giver dig inspiration til regnvandsløsninger i din egen have.

Demonstrationshave i Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune har sammen med fem haveejere og en anlægsgartner arbejdet med at få lavet fem demonstrationshaver i området mellem Møllemarken og banen. Det har vi gjort for at skabe nogle projekter, som kan vise jer borgere, hvordan man kan håndtere regnvandet selv på egen grund. Noget som forhåbentlig kan inspirere jer og give jer en idé om, hvordan Lokal Afledning af Regnvand (LAR) ser ud.

Demonstrationshaverne har kommunen valgt at placere i Gedvad-Møllemark-kvarteret, fordi der allerede er et stort vejprojekt i området, og der skal skabes grønne veje som kan håndtere regnvandet lokalt. Nordvand er projektleder på vejprojektet.

Rundvisninger i haverne

Fra vejen kan du i alle haverne se en del af regnvandsløsningerne, som omfatter regnbede, stenfaskiner, permeable belægning eller små grøfter. Har du lyst til at se hvad baghavene også gemmer på og få uddybet, hvad de forskellige løsninger er, arrangerer Gladsaxe Kommune nogle rundture løbende, hvor du kan komme med på tur i haverne.

Er du interesseret i at få en rundvisning i demonstrationshavener? Vi planlægger løbende rundvisninger i demonstrationshaverne. Rundvisningerne bliver arrangeret, når et tilstrækkeligt antal borgere har udvist interesse. Du kan tilmelde dig en mailservice og få besked når vi planlægger næste rundvisning. Tilmeld dig her.

Er I en større flok af mennesker (en grundejerforening, rækkehusområde eller andet vej-/nabofællesskab), kan I kontakte Julie Jahn juljah@gladsaxe.dk, og så kan vi arrangere en tur for jer. Er I ikke så mange mennesker kan vi eventuelt gøre det til en offentlig tur, så andre har mulighed for at komme med.

Læs mere om projeket (pdf)

Billeder fra demonstrationshaverne

Onsdag 03. september 2014

Følg udviklingen og få inspiration til regnvandshåndtering i din have med masser af billeder fra Gladsaxes demonstrationshaver.

Se billederne her

Demohaverne i Lorry

Der er stor forskel på, hvordan kommunerne i Hovedstadsområdet griber udfordringerne med de store regnmængder an. Lorry har været på besøg i demonstrationshaverne i Gladsaxe for at se, hvordan man kan lave en regnhåndtering i sin egen have.

Link til Lorry

Flot fremmøde til indvielse

Kommunens fem nye regnvandshaver skal være med til at hjælpe byens haveejere i gang med regnvandsløsninger på egen grund. De blev indviet 26. august, hvor der var et flot fremmøde af glade og spørgelysten borgere og fagfolk.

Læs mere her
Regnvandsprojekter