Lokalt erhvervsliv inspirerede hinanden til udvikling - Gladsaxe Erhvervskonference 2019

Onsdag 2. oktober var ca. 100 erhvervsledere, byrådsmedlemmer og samarbejdspartnere samlet i OfficePark Søborg under temaet Energi til udvikling. Målet var at give inspiration til, hvordan man som virksomhed får tænkt udvikling ind i en travl hverdag

 

Lokalt erhvervsliv inspirerede hinanden til udvikling - Gladsaxe Erhvervskonference 2019

Gladsaxe Erhvervskonference havde i år sat sig for at inspirere virksomhederne – store som små – til at tage hul på denne vigtige proces. Det foregik gennem inspirationsoplæg, workshops ude i tre virksomheder og byvandring i Gladsaxe Erhvervskvarter, hvor virksomhederne delte deres historier og lod sig inspirere af hinanden.

Alfa Laval har med udgangspunkt i sloganet ”Don’t go alone”, oprettet 8 kontorpladser for små startup-virksomheder i deres ledige lokaler i Alfa Laval Innovation House, Copenhagen. I en samtale med Gladsaxes borgmester Trine Græse fortalte administrerende direktør Per Lund Hansen om, hvordan dette partnerskab har beriget virksomheden med kompetencer, som de ikke havde i forvejen, og hvordan netop Alfa Lavals arbejde med bæredygtige teknologier som sol, vind og brint passer godt ind i Gladsaxe Kommunes målsætning om at være en grøn og bæredygtig kommune.

Dagens hovedtaler var Erik Korsvik Østergaard fra Bloch&Østergaard, som indviede publikum i de seneste megatrends indenfor virksomhedsledelse. Han beskrev, hvordan virksomhedskulturer ændrer sig, så ledere skal kunne gå fra at lede i store, hierarkiske strukturer til flade strukturer, hvor ledelsesopgaven er at skabe sammenhæng og synergier mellem mindre teams af unge, driftige medarbejdere, som selv ønsker at tage ledelse, og som konstant skifter job for at få nye udfordringer. Han forudså, at 40 procent af de største virksomheder vil forsvinde i løbet af de kommende år, fordi de ikke formår at forandre sig og gøre sig relevante i en verden, hvor fokus er på problemløsninger frem for produkter.

Lokale samtaler: Energi til udvikling
Herefter inviterede fem lokale værter indenfor til lokale samtaler om, hvad der optager dem indenfor henholdsvis digitalisering hos Cloudeon, vækst hos Acting Bygherrerådgivning, ledelse hos Bloch&Østergaard, erhvervskvarterets udvikling sammen med Gladsaxe Erhvervsby og udvikling af virksomheder i drift hos Gladsaxe Kommune og Copenhagen Business Hub.

På den måde hentede deltagerne energi til udvikling sammen med virksomheder i og omkring det nye vækstmiljø på Vandtårnsvej 62A, OfficePark Søborg, som lagde hus til konferencen.

Konferencen blev sluttet festligt af, da Berendsen Textil Service A/S i Søborg vandt Gladsaxe Erhvervspris 2019 

Se en lille film herunder

 

Se program for konferencen

Har du brug for hjælp til udvikling og vækst? Kontakt erhvervsudviklingschef Freja Ludvigsen på frelud@gladsaxe.dk.

Selvbetjening

Betjen dig selv på nettet

Overskrift

Arrangementer