April

April bringer foråret med sig, som også betyder, at vi skal ud i haven igen. Jorden skal vendes, og der skal gøres klar til såning.

I denne måned tilbyder grønt IDÉcenter derfor aktiviteter som:

Kurser i Giftfri Have. Kurset er for alle, der har lyst til at dyrke haven uden brug af kunstgødning og sprøjtegifte og gerne vil have et godt resultat ud af havearbejdet og se dyrelivet udfolde sig. Alle kan deltage, det kræver ingen forudsætninger andet end lysten til at være med.

Grøn dag på Genbrugsstationen: Her informerer grønt IDÉcenter bl.a. om, hvordan en kompostbeholder fungerer, og hvordan den omdanner bioaffald til nærrig, som du kan gøde din have med. Til arrangementet deler vi også kompostorme ud, så du kan få gang i din kompost, hvis den er gået i stå hen over vinteren.

Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling: Danmarks Naturfredningsforening holder hvert år en affaldsindsamlingsdag i april måned. Grønt IDÉcenter støtter op om dette arrangement og inviterer derfor til affaldsindsamling i et af de affaldstunge områder i Gladsaxe.

----------------------------------

2019

Gratis kursus i økologisk havebrug

I Bibliografen (Bagsværd Hovedgade 116, 2880 Bagsværd) fra kl. 19-21.30

Den 2., 9., 23. og 30. april 2019. Det er et sammenhængende forløb, så det er meningen, at man deltager i alle kursusgange.

Kursusindhold og program
Kurset er for alle, der har lyst til at dyrke haven uden brug af kunstgødning og sprøjtegifte, gerne vil have et godt resultat ud af havearbejdet og se dyrelivet udfolde sig. Alle kan deltage, det kræver ingen forudsætninger andet end lysten til at være med.

Jens Juhl har mere end 20 års praktisk og teoretisk erfaring med økologisk havebrug, og er sammen med Sølva Falgren forfatter til bogen: ”Økologisk have – selvforsyning til husbehov” Udgivet april 2011 og ”Økohøns – selvforsyning til husbehov” udgivet april 2012 og ”Året rundt i økohaven” fra 2014. Jesper B. Larsen er grøn guide i Gladsaxe, biolog og arbejder meget med biologisk mangfoldighed, klimaspørgsmål og andre forhold vedrørende bæredygtighed

Tirsdag den 2. april
Introduktion til principper om økologisk gødning og jordforbedring

Tirsdag 9. april
Den økologiske køkkenhave

Tirsdag 23. april
Biologisk mangfoldighed - Lær om, hvordan du får det rigeste fugle- og dyreliv i din have

Tirsdag 30. april
Året rundt i økohaven

Tilmelding er nødvendig! Der er som regel stor interesse for kurset, så skynd dig, hvis du vil have en plads. Senest 27. marts.

 Jens Juhl med nogen af sine afgrøder.

 

Grøn Dag på genbrugsstationen

Søndag 28. april fra kl. 9-14

Gå ikke glip af Grøn Dag på Genbrugsstationen.

  • Hent gratis kompostmuld, som giver næring til haven. Tag selv poser og sække med.
  • Hør om, hvordan du dyrker din have uden gift og få grøngødningsfrø og vilde blomsterfrø med hjem.
  • Har du spørgsmål til affalds- og genbrugsordningerne? Vi står klar til at hjælpe dig med de svære spørgsmål.
  • Deltag i miljøkonkurrencen og vind lækre ting til haven.

OG MEGET MERE - Glæd dig!

Aktiviteter og arrangementer