Aktiviteter på Gladsaxedagen

Der er sjove, spændende og lærerige aktiviteter for hele familien på Gladsaxedagen. Se et udpluk af dem her - og kom og oplev meget mere på selve dagen.

Du kan være med til at sætte dit helt eget præg på naturen i Gladsaxe i år. 

Hos projekt ’Øje for naturen’, som er et tiltag, der skal bidrage til et bedre kendskab og ejerskab til kommunens natur, kan du give dit bud på, hvilke træer der skal bevares, og hvor nye skal plantes.

Alle forslag tages nemlig i betragtning, når Gladsaxes By- og Miljøforvaltning til efteråret starter arbejdet på en træpolitik, som skal sikre, at nuværende træer bevares og nye skal plantes.

Har du ikke tålmodigheden til at vente på, at et nyt træ skal vokse sig stort, kan du i mellemtiden plante blomster i Rådhusparken på dagen.

Kom på flagermuseopdagelse
Projekt "Øje For Natutren" inviterer også på en aften med mystik og uhygge, når der er flagermuseaften ved Aldershvile Slotspark ved den gamle slotsruin. Det er Fredag 10. august klokken 20-21.30. Bare mød op.

Læs mere her.

 2025 triller Hovedstadens Letbane for første gang afsted på den 28 kilometer lange rute. Undervejs vil hver enkelt letbanevogn, som har plads til 230 passagerer, stoppe på Gammelmosevej, Buddinge Station, Gladsaxe Rådhus, Gladsaxevej, Gladsaxe Trafikplads og Dynamovej.

Helt så mange mennesker og stop bliver det ikke til på Gladsaxedagen, men de letbanehungrende borgere kan stadig få stillet sulten for en kort stund, når en lille udgave af letbanen tøffer ud på en mindre rute rundt om rådhuset.

Læs mere her og se meget mere om letbanen på gladsaxe.dk/letbane

Det bliver med garanti svært at stå stille, når Gustavo Caplunik går på scenen 21.30 umiddelbart efter koncerten med Michael Falch og Dét Band.

Gustavo Caplunik med kunstnernavnet DJ Caplu kommer oprindeligt fra Argentina, men bor efter flere jordomrejser i Bagsværd, hvor han har finpudset sin musik.

’Ud fra mine møder med verdens mange rytmer og melodier forsøger jeg at skabe et musikalsk alternativ som dj. Jeg spiller blandt andet brasilianske rytmer, funk, reggae, etnisk trance, arabtronic og balkan musik’ skriver DJ Caplu på sin hjemmeside djcaplu.dk, hvor du kan læse mere om DJ’en med de argentinske rødder.

Det er med ro i sindet, at gæsterne på Gladsaxedagen lørdag 25. august kan stille sulten med sandwichs og andre godter fra madboden hos ’Ung i Gladsaxe’.

Maden bliver nemlig lavet i samarbejde med Kvickly på Buddingevej, der stiller overskydende råvarer til rådighed, så mindst mulig mad går til spilde.

Initiativet med fokus på mindre madspild er inspireret af FN’s 17 verdensmål om bæredygtig udvikling, der er indarbejdet i den kommende kommunestrategi, Gladsaxestrategien.

Hør mere om Ung i Gladsaxe
Mens du sætter tænderne i en klimavenlig sandwich, kan du høre mere om de mange tilbud, som Ung i Gladsaxe tilbyder borgere i alderen 13 til 29.

Hvert år bliver der arrangeret sommerture, skiture og weekendture, så de unge kan lære andre unge at kende på tværs af kommunens bydele.

Udover de mange ture kan de unge også mødes ved forskellige mødesteder og ungecaféer på byens skoler, hvor de også få en snak om alt mellem himmel og jord med en voksen.

På Gladsaxedagen skal vi dyste om den prestigefyldte pris som GLADSAXE NINJA WARRIOR! Inspireret af vores nye forhindringsbane ved Værebro Sø og Bagsværd Svømmehal, bygger vi en bane, hvor der er udfordringer for både voksne og børn. Der bliver start og mål i vores telt, og så gælder det ellers om at komme igennem forhindringsbanen. Og der er fede præmier på højkant!

Udover at dyste på forhindringsbanen vil der også være ”hæng ud” område med stangtennis og bordfodbold.

Hvor sker hvad?

Klik på billedet for at se oversigtskortet i fuld størrelse og find de steder og aktiviteter, du vil prøve på Gladsaxedagen.