Svaleruten

Svaleruten er en natur-, kultur- og oplevelsesrute. Det er en sammenhængende cykelstiring på ca. 28 km, hvor der er forbindelse til cykelruter udenfor kommunen.

Svaleruten

Ruten løber ad eksisterende cykelstier og trafiksanerede veje vekslende mellem by- og boligområder og park- og naturområder. 

Undervejs på ruten er der mulighed for opleve 45 turmål, blandt andet parker, naturområder, fortidsminder, bygningsværker, kunst i byen og meget mere. Her kan du se kortet over Svaleruten og den samlede beskrivelse for alle turmål.

Her kan du få mere viden om hvert enkelt turmål og se historiske og nutidige fotos.

Afmærkning af Svaleruten

Udgangspunktet er Buddinge rundkørsel, hvor kilometreringen starter. Derfra kan man følge ruten rundt i Gladsaxe enten med uret ned ad Bagsværd Hovedgade eller mod uret ned ad Buddinge Hovedgade.

Svaleruten - Logo

 

 

Svaleruten er afmærket med et blåt cirkulært svalesymbol på hvid baggrund på asfalt og fortove.

 

 

 

 

Svalerute - Logo med kilometer

 

For hver 500 meter er der også angivet en kilometeranvisning. Kilometreringen starter ved Buddinge Rundkørsel og forløber med uret rundt på den knap 28 kilometer lange rute.

 

 

 Hvis man vælger at følge Svaleruten mod uret starter kilometreringen bagfra, dvs. at det starter med 0,0 ved Buddinge Rundkørsel og den første kilometerangivelse man møder på Buddinge Hovedgade er 27,5 kilometermærket, herefter 27,0 kilometermærket osv.

Svaleruten - Afmærkning

Afmærkningen er foretaget således, at der er lavet markeringer ved retningsændringer på ruten. Det betyder at det kun er Svalemarkeringer ved kilometerangivelserne og hvor der skal foretages retningsændringer i vejkryds og lignende.

Afmærkning af ruten er udført på store dele af ruten, men der mangler afmærkning i Smør- og Fedtmosen, Bøndernes Hegn (Statsskoven), Bagsværd Sø og Lyngby Sø.

Se og download kort med km angivelser.

Kontakt

Veje og trafik

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
Telefon: 39 57 58 52
veje@gladsaxe.dk

Åbningstider

Mandag-Fredag: 10.00-14.00

Telefontider

Mandag-Fredag: 9.00-14.00

Cykeltrafik