Kollektiv trafik

Gladsaxe Kommune står sammen med nabokommuner, Region Hovedstaden og Movia for planlægningen af busdriften i Hovedstadsområdet. Her kan du læse mere.

Nyt Bynet

Fra sommeren 2019 omlægges busdriften i forbindelse med Metroens åbning. Læs mere om ændringerne på nytbynet.dk

Movia fungerer som rådgiver for kommunerne i forbindelse med tilrettelæggelsen af busdriften. Det er desuden Movia, der udarbejder køreplaner, står for trafikinformation og har ansvaret for den daglige drift af busserne.

Busnettet

Du kan finde køreplaner og aktuel trafikinformation på DOT.

Her kan du se oversigtskort over busnettet og stoppesteder.

Kontakt DOT (Din Offentlige Transport)

DOT står for Din Offentlige Transport og er et samarbejde mellem DSB, Movia og Metroselskabet. DOT tager sig af kundeservice, trafikinformation, priser og billetter, kommunikation og markedsføring for de tre trafikselskaber.

Kontakt DOT kundeservice på tlf. 70 15 7000 eller find yderligere information på DOT hjemmesiden.

Busstoppesteder

Anmeldelser om ødelagt udstyr ved busstoppesteder (læskærme mv.) skal rettes til Byafdelingen, Veje og Trafik på veje@gladsaxe.dk eller på telefon 39 57 58 52.

 

Som supplement til busserne kan man i Gladsaxe Kommune fra den 6. januar 2014 benytte Movias Flextur. Flextur er en fleksibel transportform, der nemt og enkelt får dig frem til målet. Flexture køres af taxaer og liftvogne. Man kan blive hentet derhjemme, i svømmehallen, på aftenskolen eller hvor som helst og man kan naturligvis også blive kørt hjem igen.

Alle kan benytte Flexture

Turen køres i taxa eller liftvogn og skal blot bestilles til det tidspunkt, man ønsker. En Flextur skal bestilles tidligst 14 dage før og senest 2 timer før brug. En Flextur har ikke fast køreplan eller stoppested, for det bestemmer kunden selv. Turen skal blot starte og slutte i en kommune, der tilbyder Flexture. Man vil ofte komme til at køre sammen med andre, der har bestilt en tur, men man betaler kun, hvad der svarer til den direkte rute til destinationen. Læs mere på www.moviatrafik.dk/flextur

Hvad koster en Flextur?

Prisen afhænger af, hvor langt du kører, og om du har medrejsende med på turen. Grundtaksten er 24 kr. og dækker kørsel inden for de første 10 km. Herefter er taksten 6 kr. per kilometer ud over grundtaksten. Betaling af turen sker enten ved bestilling på internettet og app eller ved betaling med lige penge i bilen ved telefonisk bestilling.

Bestil en Flextur

Flexture bestilles på telefon 70 26 27 27 alle dage mellem kl. 08:00 - 18:00 eller på movias.flextrafik.dk

Flexturs forsøg i Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune fortsætter i samarbejde med Movia den gratis Flextur (ingen brugerbetaling) til og fra kulturhuset Telefonfabrikken.

Formålet er at forbedre den kollektive transport til Telefonfabrikken. Under forsøget tilbydes gratis kørsel både til og fra Telefonfabrikken, det er dog en betingelse at turen starter eller slutter fra en adresse i Gladsaxe Kommune.

Hvis du ønsker at bestille en gratis Flextur til Telefonfabrikken, kan du enten gøre det online eller ved at ringe til Movias Kundecenter:

  • Online: movia.flextrafik.dk (Husk at anvende specialadressen inklusiv bindestreg -FLEX TELEFONFABRIK)
  • Telefon til Movias Kundecenter 70 26 27 27 (Oplys at du ønsker at bestille en gratis Flextur til Telefonfabrikken)

For at benytte ordningen skal du være oprettet som Flexturskunde hos Movia.

Link til pjece om Flextur.

Bor eller arbejder du i Gladsaxe Kommune og kører til og fra arbejde i bil, er pendlerordningen et godt tilbud til dig.

Pendlerordningen
Med pendlerordningen har du mulighed for, at finde én eller flere andre at køre sammen med til gavn for miljøet og din egen økonomi.

Mulighed for at finde andre  
Når man kører med andre kan der opstå dage, hvor man mangler kørelejlighed eksempelvis ved sygdom og ferie. Her er der mulighed for at benytte den offentlige transport, som nemt kan tilrettelægges på hjemmesiden Rejseplanen, hvor køreplaner for busser og tog er indlagt.

Befordringsfradrag
Du kan få oplysninger om fradragsmulighederne på Told og Skats hjemmeside.

Om pendlernet.dk
Pendlernet.dk er en internetbaseret database, som er udarbejdet i samarbejde mellem Pendler.net og Vejdirektoratet, Krak og en række danske kommuner.

Vores Movia

Opret dig som bruger på Vores Movia og få skræddersyet trafikinfo nemt og hurtigt!
Se opdateret info om dine foretrukne buslinjer, og tjek, hvornår bussen kører fra netop dit stoppested. Du kan også få besked om ændringer i køreplanen direkte på mail eller sms

Link til vores Movia

Kontakt

Veje og trafik

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
Telefon: 39 57 58 52
veje@gladsaxe.dk

Åbningstider

Mandag-Fredag: 10.00-14.00

Telefontider

Mandag-Fredag: 9.00-14.00

By, veje og trafik