Parkering i Gladsaxe

Gladsaxe Kommune overtog pr. 1.1.2016 parkeringskontrollen fra politiet, og den varetages nu af kommunale p-vagter i henhold til færdselsloven og kommunens parkeringsbekendtgørelse. Kontrollen omfatter hele kommunen – altså også boligområder f.eks. i forhold til handicappladser eller parkering foran indkørsler, men indsatsen kan fokuseres på steder og tidspunkter, hvor problemet er størst.

Hvis du parkerer ureglementeret, kan det koste en parkeringsafgift (510 kr. eller 1020 kr. afhængig af forseelse) eller en bøde.
Parkeringsreglerne i Gladsaxe er til for at undgå, at parkerede biler holder, så de er til fare eller ulempe for den øvrige trafik, og for at sikre en løbende udskiftning af køretøjer på de tidsbegrænsede offentlige p-pladser.

Husk at det er dit eget ansvar som bilist, at sætte dig ind i, og overholde de gældende parkeringsregler.

Læs mere om parkeringskontrol

Vis hensyn til fodgængere

Gladsaxe Kommune vil samtidig opfordre til, at du viser hensyn overfor fodgængere, når du parkerer på fortovet. Ifølge færdselsloven skal man holde, så man ikke er til fare eller ulempe for fodgængere. Det betyder, at du skal sørge for, at der kan komme en barnevogn eller kørestol forbi din parkerede bil.

Generelt anbefaler vi, at du parkerer uden for fliserne, og giver fodgængerne minimum 1,25 meter af fortovet, så fodgængere kan undgå at træde i gruset bag fortovet eller skulle klemme sig mellem hækken og sidespejlet.

Biler uden nummerplader på offentlig vej

Biler uden nummerplader må ikke henstå på offentlig vej og vil blive fjernet

Kontakt

Veje og trafik

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
Telefon: 39 57 58 52
veje@gladsaxe.dk

Åbningstider

Mandag-Fredag: 10.00-14.00

Telefontider

Mandag-Fredag: 9.00-14.00

Parkering

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
Telefon: 39 57 55 00
parkering@gladsaxe.dk

Telefontider

Mandag-Torsdag: 10.00-12.00

Veje og trafik